Orakel belyser Java färdplan

Oracle redogjorde sina planer för Java på JavaOne konferensen, som rider hagelgevär med Openworld shindig i San Francisco. I ett nötskal, är Java optimeras för nya applikationsmodeller och hårdvara för att stödja Oracle övergripande integrerade system närmar samt vara tweaked för moderna mobila enheter.

I ett nötskal, är Oracle planerar följande

Lägg upp och Oracle är ute efter att belysa hur det kommer att fortsätta att investera i Java, som har en massiv fotavtryck över datorer, mobiltelefoner och Blu-ray-spelare.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Optimera Java Platform Standard Edition för nya applikationer och hårdvara. Utökat stöd för skriptspråk och tweaks för att förbättra produktiviteten planeras,. Klient-baserade Java. Oracle sade att det planerar att erbjuda en programmeringsmodell som kombinerar Java med enkel att använda med i JavaFX. De målmarknader här är grafik, HTML 5, JavaScript och andra webbfunktioner,. Java Enterprise Edition kommer att bli mer modulärt för att göra det lättare att konfigurera samt skapa lätta applikationer,. På enhetens front, sade Oracle det är “arbetar för att modernisera “Java mobila plattformen.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis