Pascal fortfarande en fördel för vissa iOS, Android-utvecklare

Många utvecklare har kommit över Pascal tidigt i sin karriär, vanligtvis införas som en gammal språk att lära sig på. Det är inte överraskande att många anser Delphi, vilket kan anses vara en ättling till en objektorienterad version av Pascal, att vara på samma sätt som gamla och eventuellt föråldrade.

Men Embarcadero Technologies, företaget som köpte Delphi från Borland 2008, hävdar att språket har fortfarande mer än tillräckligt spark i det att konkurrera mer “moderna” språk i dag.

Ett exempel på detta kan hittas i den medicinska professionen, där års mjukvaruutveckling har inneburit att vårdpersonal är beroende av mjukvara skriven i Delphi. Normalt kan det vara lätt att avfärda programvara bort som “äldre system” och syftar till att skriva om allt, men Embarcadero hävdar Delphi har fortfarande tillräcklig flexibilitet för att vända år av kod till en fördel, snarare än en boll och kedja.

Medical-objekt är ett sådant företag som har utvecklat programvara i Delfi, som för närvarande används av över 20.000 vårdgivare enbart i Australien.

“Det är inte din dad’sPpascal” Embarcadero senior sirector för Asia Pacific och Japan, Malcolm Groves berättade webbplatsen.

“[Delphi] har hållit mer aktuell än en hel del andra språk. Det har fått generika, det har fått nedläggningar, det hållits uppdaterade med språkutveckling. Har Java fick även nedläggningar ännu?”

Stöd till nedläggning närvarande planeras ingå i Java 8.

Med tillkomsten av konsumtionssyn IT och anställda att föra sina egna enheter att arbeta, medicinsk objekt ville distribuera sin programvara på Apple och Android tabletter. Men med iOS-appar vanligtvis skrivna i Objective C och Android-appar skrivna i Java, många hade felaktigt trodde att en omfattande Delphi skrivna kodbas skulle vara en mardröm att port till varje plattform och kräva en omskrivning av år av kod.

De har ett stort antal IP som har genomförts i Delphi kod … det skulle vara galen för att skriva det. Det skulle vara en dålig investering på ett gäng nivåer för att åter skriva att bara för sakens skull.

Ändå Groves sade att han fortfarande hör berättelser om företag som väljer att flytta bort från Delphi, som erinrar en nyligen samtal han hade med ett företag som försöker att åter skriva sin Delphi kod for.NET.

Liksom de flesta av dessa totala åter skriver att du hör om, det har varit en katastrof och de är nu återuppliva att Delphi kodbas.

För att lösa problemet med att få applikationer skrivna i Delphi till iOS och Android mobil operativsystem, skulle många väljer att utveckla en HTML5 webbapp, men Groves hävdade att utveckla detta sätt skapar det egen uppsättning av problem.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

“Det finns frågor kring prestanda, och speciellt latens i användarupplevelsen”, sa han.

Företagets senaste utvecklingen svit, RAD Studio XE4, hoppas att lösa dessa problem genom att eliminera eventuella skript eller tolknings skikt, och gör det möjligt för utvecklare att skapa appar för flera plattformar på en gång, men det innebär också att företag som har fastnat vid Delphi har nu fördelen med lätt portera deras betrodda kod till Android eller iOS utan problem.

Det är kod som är felsöks, det är fast, det fungerar. De kan ta det till nya plattformar. De behöver inte kasta bort det.

Det innebär också att även företag som inte har en historia med Delphi, eller har möjlighet att utveckla först för iOS, kan de helt enkelt kompilera sin kod för Android.

Om någon hade farhågor om … eller var inte så fussed på Pascal, då det är just därför vi har en C ++ version.

Även om detta kan skapa problem som till exempel kan Android hamnar i iOS applikationer misslyckas med att dra nytta av Android funktioner, såsom modulära avsikter, Groves sade att dess svit inte förhindra plattformsspecifika anpassningar.

I en tid av 10 där du verkligen vill rulla upp ärmarna och hantverk något anpassningsbar, du kan eftersom det är en infödd verktyg.

Groves sade han nästan väntat utvecklare att göra så, med tanke på vad som händer för närvarande när man utvecklar för Windows och OS X, och att ge utvecklare flexibilitet var nyckeln.

Även vad vi ser idag med människor bygga Windows och Mac-program från en källa bas, hamnar de fatta beslut genom sina program. Vissa former är bara kompileras oförändrade, några har fått “ifdefs” inne säga, “Om jag på Mac, gör det annan sak”. Och ibland kan välja att bygga en helt annan avdelning för en specifik plattform.

Det är ett beslut som de får göra. Det är inte en påtvingas dem av plattformen.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis