Google lägger människor och betyg i Android app granskningsprocessen

Google har avslöjat att det började använda ett team av app granskare för att genomdriva dess utvecklare politik flera månader sedan, i ett försök att fånga appar i strid med sin politik tidigare.

Trots förändringen, säger Googles det har varit “ingen märkbar förändring” för utvecklare.

“Vi värdesätter snabba innovation och iteration som är unikt för Google Play, och kommer att fortsätta att hjälpa utvecklare att få sina produkter på marknaden inom några timmar efter inlämning, snarare än dagar eller veckor,” företaget sade i ett blogginlägg.

(Google)

Med början på tisdag, Google sa att det kommer att införa en åldersbaserad klassificeringssystem i sin Play Butik, som kommer att visas för konsumenterna under de kommande veckorna. Betygen kommer att omfatta officiella rating etiketter för områden som Australien och Nordamerika, där sådana finns, och annars visar en “generisk åldersbaserad” rating.

Apputvecklare måste logga in sitt spel utvecklarkonsolen för att slutföra en betyg frågeformulär för var och en av sina befintliga program, annars säger Googles appar kommer att vara “unrated” och riskerar att blockeras i vissa områden eller för specifika användare.

Från och med maj kommer alla nya appar och uppdateringar måste ha en färdig rating frågeformulär för att kunna publiceras på Android officiella App Store.

Under de senaste dagarna har Google släppt Android 5,1 Lollipop, som innehåller en fix för en allvarlig minnesläcka problem. Men på grund av arten av utgivningsprocessen Android omfattar mobiltelefontillverkare och operatörer, användare in för en annan lång väntan innan det visas på sina enheter.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet