Intel och CSIRO skapa RFID bee ryggsäckar med Edison

Den australiska Commonwealth vetenskaplig och industriell forskning Organisation (CSIRO) samarbetar med tech jätte Intel i ett försök att lösa den utbredda försvinnande och död av honungsbin runt om i världen genom att installera marker på ryggen på insekter att följa deras rörelser.

(Medföljer)

Enligt CSIRO, honungsbin pollinerar cirka 33 procent av alla mänskliga matkällor, inklusive grönsaker, frukt, oljor, nötter och frön. Med bisamhällen närvarande reducerats på grund av Colony Collapse Disorder (CCD) – där arbetstagare bin försvinner från sina bikupor av okänd anledning – och kvalster parasiten varroa, en tredjedel av våra livsmedel häftklamrar är i riskzonen.

Att slåss detta har Intel gjort sina Edison wearables datorplattform för vetenskapen organisation att använda för att spåra rörelser och övervakning av miljöfaktorer av bina.

“Vi är nu kunna göra en lämplig nivå av kapaciteten vid en lämplig kostnad för att faktiskt ta våra transistorer till platser utanför datorn och servrar som vi vanligtvis används för att hantera”, säger David Mellers, företagets försäljning chef för Intel ANZ .

Identifiering radiofrekvens (RFID) marker är 2.5×2.5×0.4mm i storlek, väga 5.4mg, och har en avläsningsräckvidd på 30 cm, med både integrera och öka antenner. Hugg system kostar CSIRO AU $ 400 per system, och kan läsa 50 taggar samtidigt. Mikro sensorerna är super-limmade på baksidan av bina som “ryggsäckar”.

“Intel Edison är en beräkna paket som är lite större än ett frimärke … det har en Intel Atom-processor på den, 1 GB minne och 5 GB lagringsutrymme, och dual-band trådlösa Wi-Fi och Bluetooth”, sade Mellers.

Intel sade Linux-baserade Edison Breakout Board Kit höga kapacitet för makt och flexibel användning gjorde det enkelt att integrera i projektet med den bärbara mikroprocessorer “krympta-down storlek vilket innebär att de kan installeras lätt på bin.

Den lilla tekniken tillåter forskare att analysera effekterna av stressfaktorer, inklusive sjukdom, bekämpningsmedel, luftföroreningar, vattenföroreningar, diet och extremt väder på rörelser av bin och deras förmåga att pollinera, “professor Paulo de Souza, CSIRO vetenskap ledare, sade . “Vi undersöker också vilka nyckelfaktorer, eller en kombination av faktorer, leda till bee dödsfall i massor.

“Sensorerna som arbetar tillsammans med Intel programvara, fungerar på ett liknande sätt som en flygplanets svarta låda färdskrivare i att de ger oss viktig information om vad stress faktorer påverkar bihälsa.”

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Mellers förklarade funktionen av Intels Edison bistå med forskning om vanor och rörelser bisamhällen.

“I grunden, Edison här fungerar som en kontroll nav och en gateway i kupan, så det är att fånga relevanta data från taggarna som bina bär – eller ryggsäckar, som Paulo kallade det – så bina går in och ut ur kupan, Intel Edison faktiskt fångar och spår att rörelse och hur länge bina är ute ur kupan, de anger andra än den som de särskilt tillhöra bikupor, men det finns också andra sensorer … miljö censorer för att mäta temperatur, luftfuktighet och solstrålning. ”

Han sade att det har också talats fånga vindhastighet genom markerna.

Edison beräkna modulen möjliggör både enhet till enhet och enhet-till-moln-anslutning, ger Analytics en delad molnbaserad datainsamling anläggning. Edison använder en 22nm Intel-system på ett chip som innehåller en dual-core, dual-gäng 500MHz Atom-processor och en 32-bitars 100MHz Quark mikrokontroller. Det stödjer också 40 GPIO och utveckling med Arduino och C / C ++, och kommer att lägga till Python, node.js, RTOS, och visuell programmeringsstöd i framtiden.

Edison Breakout Board Kit innehåller en 0,1-tums rutnät I / O-array av genomgående hål lödpunkter, en USB on-the-go (OTG) strömbrytaren, en USB OTG med en microUSB typ AB kontakt, en USB-till- enhet universell asynkron mottagare / sändare (UART) bro med en microUSB typ B-kontakt, en batteriladdare, en likströmsuttaget med 7V-15V DC-ingång, och infödda 1.8VI / O i Edison modulen.

“En av de viktigaste sakerna Edison … är flexibiliteten i denna styrelse tillför bära för beslutsfattare eller utvecklare, såsom CSIRO” Mellers avslutats.

Den CSIRO använder australiska honung bisamhällen för experimentet, notera att detta är än så länge det enda land där bin inte omfattas av varroakvalster rovdjur.

“Detta sätter Australien i en bra position för att fungera som en kontrollgrupp för forskning om denna viktiga fråga som kan en dag bli vårt problem, också”, sade CSIRO pollinering forskaren Dr Saul Cunningham.

Intel och CSIRO är en del av ett internationellt initiativ på honungsbiet hälsa, som även omfattar Hitachi Chemical, Nissin Corporation, Vale och forskare från Storbritannien, Nya Zeeland, Brasilien och Mexiko som medlemmar. Intel-projektet kommer att tillåta alla som är involverade i initiativet organisationer att dela data i CSIRO moln anläggning dataportal.

“Tiden är nu för ett tätt fokuserad, väl samordnad nationell och internationell insats med samma delade teknik och forskningsprotokoll, för att hjälpa till att lösa de problem som honungsbin runt om i världen innan det är för sent”, sa de Souza.

I juni 2008, senaten landsbygds och regionala frågor och Transport Referenser kommittén lagt fram en rapport till den australiensiska senaten med resultaten på sin utredning den australiska honungsbiet industrin, mer än honung: Framtiden för de australiska honungsbiet och pollinering industrin.

Bland sina rekommendationer föreslog kommittén att regeringen införa en undersökning system för att samla in uppgifter om honungsbiet industrin, överväga biodling och pollinering “integrerad” till australiensiska handeln under alla frihandelsförhandlingar, bidra till pollinering forskning och utveckling, kategorisera varroakvalster och fortsätta att finansiera det nationella Bee Pest övervakningsprogrammet.

Den australiska senaten inte svara på rapporten förrän nästan sju år senare, i mars i år [PDF]. Även om man överens om i en del med några av rekommendationerna, det mesta vidare ansvaret för att uppfylla dessa förslag till externa organisationer, myndigheter, och de stater och territorier. Det erkänns särskilt forskningsarbete som utförts av CSIRO på branschen.

Forskare vid Commonwealth vetenskaplig och industriell forskning Organisation spelar en roll i den globala forskningsnätverk för att bättre förstå orsakerna till sjunkande bihälsa i många delar av världen “, konstaterade senaten.” Nyare innovation genom CSIRO forskare har lett till en enorm förbättring i mikrosensor teknik för att spåra bin i och runt bikupor och möjlighet till nya insikter bikupa hälsa och bi svar på sjukdomar eller kemikalier.

“Den CSIRO etablerar en internationell allians av forskare, i samarbete med biodlare och jordbrukare, för att främja vår kunskap om faktorer skadliga bihälsa runt om i världen. Genom detta nya initiativ kommer CSIRO ansluta australiska forskarvärlden med ledande internationella forskningsinstitutioner, teknik företag, biodlare och primärproducenter. ”

Den australiska regeringen dock inte gå med på att utvidga sin finansiering av National Bee skadegörare programmet efter 30 Juni 2015.

Som ett resultat, i stället för att förlita sig på statliga medel och ingripande, kommer CSIRO fortsätta arbeta tillsammans med det internationella konsortiet och att använda sig av Intel beräkningsteknik och wearables att samla in data och ge svar på den globala livsmedelsförsörjningen.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin