Meg Whitmans huvudbok: Är hon upp att driva HP?

Meg Whitman påstås en top pick att HP: s nästa VD, men att göra-lista är massiv och det är oklart huruvida byta ledare kommer att göra så mycket av en skillnad. De större frågorna kretsar kring huruvida HP har en styrelse problem, en ledarskapsfråga eller en tvivelaktig generalplan — under förutsättning att det fortfarande finns en. Kanske är det allt det ovanstående.

Analytiker krossa HP: s moderniseras: “Jonglering i en vindtunnel”, varför HP: s senaste drag var mer tuff än moronic, HP förvärvar Autonomy – är denna HP IBM ögonblick, Oracles beslut att nix Itanium stöd skada HP försäljning, göra känsla av HP: s autonomi förvärv? ;Handflatan. HP. Vem äger WebOS nästa, En berättelse om två fel:? Microsofts Kin och HP: s styrplattan, HP: s WebOS Conundrum:? Sälj IP eller prova licens, HP: s Apotheker berättar styrplattan katastrofen i post mortem, HP punts på WebOS, avbryter styrplattan, skär utsikter; Överraskning! HP namn Leo Apotheker CEO, kan han skriva sitt arv?

Att-göra-lista för Whitman går så här

Men de ovan nämnda punkter är bara kortfristiga poster för HP. På längre sikt har HP att besluta om sina senaste frågor om ledarskap — Leo Apotheker var inte upp till snus — eller sin plan att dike datorer och stärka program och tjänster. HP: s styrelse mötte onsdag, men inte trycka på avtryckaren på Apotheker. Emellertid har det misstroendevotum redan skadade HP och Apotheker. Företaget ser rudderless.

Dessutom: Kommer utestänga Apotheker på HP göra någon skillnad? HP har en identitetskris HP funderar uppgift Whitman för Apotheker CEO swap Techmeme

Förutsatt HP plan kretsar kring cloud computing, tjänster, mjukvara och integrerade system, är det värt att fråga om Whitman är upp till uppgiften. Vissa analytiker ifrågasätter redan om Whitman är den rätta kandidaten.

Collins Stewart analytiker Louis Miscioscia sade i en forskninganteckning

Whitman har inte driva ett företag storleken på HP, eller ett fokuserat på företaget, som båda finns farhågor som görs viktigare genom att HP är i behov av en vändning i många branscher, inte bara en ny strategisk riktning.

Här är en titt på Whitman boken

Köra en stor organisation. Whitman växte eBay från bara en valp till en massiv verksamhet. Tillväxten och omfattningen av eBay i glansdagar var imponerande. Under ny ledning, har eBay återuppfunnit sig artighet av PayPal förvärvet. Däremot har HP årliga intäkter norr om $ 100 miljarder dollar. Det finns endast ett fåtal ledare som kan hantera den skalan.

HP: s största hits: Dessa datorer var bra, webbplatsen UK: HP att köpa mjukvarutillverkaren autonomi, vad HP: s PC spin-off-planer betyder för dig, webbplatsen Nyheter: HP: s Carly Fiorina eran är äntligen över … bra riddance

Förtrogenhet med HP. Whitman nyligen anslutit HP: s styrelse och bör känna problemen intimt. Åtminstone, Whitman vet strategin och teoretiskt var ombord med det.

Hårdvara know-how. Det finns inget i Whitmans erfarenhet som tyder på att hon kan slå servrar vet färdplanerna eller räkna ut vad HP: s slutliga strategi bör vara. Då igen, Apotheker var inte ett hårdvaru kille heller.

Programvara strategi. Whitman vet webb och e-handel och skalning ett företag via sin eBay erfarenhet. Apotheker visste applikationer via SAP. Den större frågan är om HP: s strategi för programvara vettigt att gå framåt. Var Whitman till förmån för autonomi förvärvet? Det är möjligt. Under Whitmans besittnings eBay köpte Skype i en affär som inte riktigt fungerar som planerat.

Tjänster. Whitman bör känna till konsultverksamhet sedan hon var en konsult på Bain. Man skulle kunna hävda att HP: s två sista VD — Mark Hurd och Leo Apotheker — inte fick high touch strategiska karaktär rådgivning. Det största problemet är att det kommer att ta år att få HP tjänster som körs på en strategisk nivå.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Branding. Whitman erfarenhet på Disney, Hasbro och Procter & Gamble tyder på att hon kommer att veta mycket mer om branding än sina föregångare.

Hantera förväntningar. En av HP: s största problem är att det inte kan hantera förväntningar. Hurd kunde, men han är den enda VD i modern historia som kan dra alla spakar att behaga Wall Street. Whitman bör vara en stor förbättring jämfört med Apotheker, som lyckats leverera telefonkonferens debacles i sin korta besittningsrätt.

HP begrunda reportedly Whitman för Apotheker VD swap

Runt i nätverket

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck