Mozilla klargör, försvarar Firefox annonsposition

Den överraskande nyheten att, Mozilla skulle börja placera ett begränsat antal annonser på Firefox nya flikar sida, Directory plattor, har fortfarande en del användare irriterade.

Mitchell Baker, ordförande för Mozilla Foundation förklarade och försvarade Foundations nya annonsprogram, men många supportrar är fortfarande inte övertygad.

Enligt Baker, tidigare försök lägga annons innehåll till Firefox hade förkastats av Firefox-användare. Baker beskrev dessa som “funktioner, bokmärken, flikar och andra irriterande ämnen tillsatts till produkten för att generera intäkter. Vi hade sett Mozilla kod därefter” förstärkt “med dessa funktioner, och så har vi en mycket stark, mycket negativ reaktion på all verksamhet som ens avlägset påminner oss om denna metod för produktutveckling det är bra. ”

Firefox-användare skulle hålla. Så, vad har förändrats?

Baker förklarade: “Denna reaktion blev något synonymt med andra metoder som inte nödvändigtvis är så bra för ett antal år vägrade vi att ha någon relation med våra användare bortom vi tillhandahåller programvara och de använder det vi motstod erbjuda innehåll om det kom direkt.. från en uttrycklig åtgärd från användaren. Detta gjorde känsla först när banan var så ung. Men under åren har många människor har kommit att förvänta sig och vill att deras programvara för att göra saker på deras vägnar, att ta del av vad man har gjort tidigare och gör något användbart med det. ”

Vi tror att vi kan erbjuda människor användbart innehåll i Tiles “, tillade hon.” När vi har idéer om hur innehållet kan vara till nytta för människor, tittar vi på om det finns en möjlighet intäkter, och om det skulle irritera folk eller ta något potentiellt användbar. Annonser i jakt visar sig vara användbar. Kontentan av plattorna Tanken är att vi skulle inkludera något liknande 9 Plattor på en sida, och att två eller tre av dem skulle sponsras – ‘. Annonser “aka Så för att uttryckligen ta upp frågan om huruvida sponsrade plattor (aka annonser “) skulle kunna ingå som en del av ett innehåll erbjudande, är svaret ja.

Samtidigt kommer dessa inte att vara som vanliga annonser. . Dessa sponsrade resultat / annonser skulle inte ha spårningsfunktioner “Tyngdpunkten ligger Bakers Sedan upprätthålla,. Användarnas personliga integritet har länge varit en av Mozillas definierande egenskaper, bör detta bidra till att försäkra lojala Firefox-användare.

Baker slutsatsen “Ganska mycket som helst vi talar om intäkter på Mozilla människor blir misstänksamma. Mozillians blir misstänksamma, och våra supportrar bli misstänksam. Det finns ett värde i att, som det stärker vårt engagemang för användarupplevelsen och skapa värde för våra användare. Det finns en del nackdelar med detta också, men. jag kommer att tala med Mozillians … under de närmaste dagarna om dessa ämnen i mer detalj. ”

På bloggen användare uttryckt oro över bristen på detaljer om hur detta skulle fungera. Andra oroar sig för att Mozilla var “in på en hal is där så småningom” monetarisering “kommer att vara det primära målet för att avgöra delar av webbläsarens utformning snarare än användarupplevelse. Det finns redan rykten som flyter runt om sådana extrema framtida åtgärder som att bli av med förmåga att ha 3: e part tillägg på grund av deras potential att störa Mozillas intäkter på något sätt. ”

Ytterligare andra illa omtyckt det sätt som annonserna framställdes först i en “chockerande amatörmässigt” sätt. I bloggens kommentarer, Baker överens om att det kunde ha hanterats bättre. Hon sade, “Detaljer är viktiga och vi skulle ha gjort mycket bättre om vi hade fått våra steg en annan ordning och diskuteras och granskats detaljerna först.

Hon förklarade också att en anledning till varför Mozilla söker mer intäkter är, kostnaden för att skapa Firefox OS. “Att bygga en hel mobila ekosystemet är extremt dyra”, säger Baker. “Erbjuda tjänster är dyra. Om vi ​​inte gör dessa saker kommer vi inte att kunna erbjuda människor verktyg för det moderna livet.

Baker antydde också att Mozilla också kan titta på andra sätt att få intäkter. “Andra modeller skulle kunna fungera också. Observera att om vi erbjuder fremium tjänster vi kanske vill berätta om dem, och kanske det skulle verka som reklam för …… massor av detaljer som är inblandade i att göra någon inställning arbete.”

Idag Mozilla får nästan all sin finansiering från Google. Faktum är att i 2012, 90 procent av sina intäkter kom från sin Google-sökning affär med mycket mindre än 1 procent kommer från donationer. Klart, Mozilla behöver diversifiera sina intäktsströmmar så att det blir lite mer än en gren av Google.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Fortfarande Baker inser att Firefox kultur är mycket fientligt inställda till reklam. Baker tillade att “Vi erkänner den hala sluttningen frågan. Vi kom ut ur den inställningen, där produkten vi byggt på Netscape var djupt skadad för detta”, och de har ingen önskan att upprepa dessa misstag.

Mozilla kommer att behöva gå en mycket smal linje mellan att skapa sina egna inhemska inkomstkällor och alienera sin användarbas. Baker arbetar hårt för att få Mozilla på rätt väg efter sina första mis-steg. Det ska bli intressant att se hur väl Mozilla kan dra av detta balansakt under de kommande månaderna.

 Berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

? Mozilla att leverera annonser i Firefox, kunde Mozilla bli en gren av Google, Firefox träffar jackpotten med nästan miljarder dollar Google affär, Firefox höjer integritet online bar med ny cookie politik, Firefox 27: Snabbare, säkrare och mer socialt

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”