Nike Fuelband strävan att “vända varje dag i ett spel”

Nike + FuelBand har dykt upp på min radar flera gånger från flera källor under de senaste veckorna. I varje fall har denna högteknologiska motion-tracking armband så inspirerad de människor som använder det att de är att uppfinna sina egna spel att spela med det. Om detta inte är en engagerande användarupplevelse, jag vet inte vad som är.

Om du inte har sett det, FuelBand ser ut som en svart gummerad armband när den är avstängd, men slå på den och den förvandlas till en stegräknare på steroider, spårning vanliga saker som steg, kalorier och tiden, liksom att låta bäraren set dagliga mål och spåra hur mycket “bränsle” du har tjänat för dagen ( “bränsle” är en Nike skapat mätning baserad på den mängd syre som tas i per dag). Enheten ansluts trådlöst till en mobilapp, så att du kan få tillgång till din statistik när andan slår, och erbjuder några grundläggande information att dela med vänner,. På $ 150 per pop, dessa band är lite på dyr sida, reserverad för dem med en viss nivå av den disponibla inkomsten. Det har inte hindrat folk från att gå ut i drivor och köpa dem – detta måste-ha-enhet säljs ut på nätet och Niketown på Manhattan är djupdykning ut dem dagligen i begränsad omfattning.

En intressant bieffekt till denna spårningsenhet är inte bara det att låta dig förvandla din dag till dag verksamhet i delbar information med några mycket lätta spelliknande eller konkurrerande element, men det har också inspirerat bärare för att skapa sina egna spel i form av konkurrens som händer när du står runt watercooler.

Jag bevittnade en handfull medarbetare jämföra mängden bränsle som de hade samlats för dagen och beslutar sig för att möta upp efter lunch för att jämföra statistik igen. I andra NYC kontor, har jag talat med människor som etablerar sig sina egna utmaningar bland medarbetare, binda i naturlig konkurrens på arbetsplatsen och allmänna skryta.

Det skulle vara intressant, i själva verket, om Nike FuelBand småningom får människor att ge utmaningar till en grupp vänner, och sedan erbjuda någon typ av verkliga belöningen för vinnaren. Virgin HealthMiles, till exempel, gör det nu – med en junky stegräknare snarare än ett högteknologiskt armband – och vinnaren får poäng, som så småningom översätter i verkliga livet kontanter.

Nike fortsätter att leda vägen i varm högteknologiska hårdvara för att motivera människor att förbättra sin hälsa, men hela Nike + plattformen kunde verkligen använda en mycket mer spel fokuserad strategi. Men om FuelBand fortsätter att bygga sin kultstatus, antingen Nike, eller någon annan, kommer säkert att bygga det.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien