Nokia köper Smartwatch och hälsa-tracking företag Ings för € 170

Den Activite Steel är en del av Ings Smartwatch intervall.

Nokia är att köpa franska Smartwatch och hälsoövervakning tekniskt företag Ings för € 170 ($ 192).

“Vi har sagt konsekvent att digital hälsa var ett område av strategiskt intresse för Nokia, och vi vidtar nu konkreta åtgärder för att peka på möjligheter i denna stora och viktiga marknad,” Nokia VD Rajeev Suri sade i ett uttalande.

Ings produkter omfattar aktivitets trackers, vågar, termometrar, blodtrycksmonitorer, och hem och babyvakter. Dessa är omgivna av ett ekosystem av mer än 100 kompatibla program. Den helt kontantaffär förväntas slutföras under tredje kvartalet i år.

Apple Watch är inte en ny idé – tech jättar har försökt att få smartwatches höger för mer än ett decennium. Ta en tur från de tidigaste smartwatches till det allra senaste.

“Med detta förvärv, är Nokia stärker sin position på sakernas Internet på ett sätt som utnyttjar kraften i vår betrodda varumärke, passar vårt företag syfte att utöka den mänskliga möjligheter den uppkopplade världen, och sätter oss i hjärtat av en mycket stor adresserbara marknad där vi kan göra en meningsfull skillnad i människors liv “, säger Suri.

Nokia sade vården förväntas bli en av de branscher i sakernas Internet. Analytiker förutspår att mobil hälsa kommer att bli den snabbast växande del av hälso- och sjukvård, med en årlig tillväxt på 37 procent mellan 2015 och 2020.

“Ings delar vår vision för framtidens digitala hälsa och deras produkter är smarta, väl utformade och redan hjälpa människor leva hälsosammare liv”, säger Ramzi Haidamus, vd för Nokia Technologies.

Kombinera sina prisbelönta produkter och begåvade människor med världsledande kompetens och innovation Nokia Technologies unikt positionerar oss för att leda nästa våg av innovation inom digital hälsa.

Ings, som grundades av Eric Carreel och Cedric Hutchings 2008, har sitt huvudkontor i Frankrike och har 200 anställda över platser i Paris, Frankrike, Cambridge, Massachusetts, och Hong Kong.

Det är två år och en dag sedan Nokia sålde sin mobiltelefon och enheter verksamhet till Microsoft. Till följd av denna affär, Nokia blev mestadels en nätverks företag men klart behåller ambitionen att vara på marknaden enheter också.

För ett år sedan företaget erkände en del av denna, i ett uttalande att spela ner spekulationer om att det hade planer på att börja göra telefoner igen: “Nokia som finns i dag är inriktad på den anslutna världen, genom mobil nätinfrastruktur, plats & karttjänster, och teknikutveckling och licensiering. Vi strävar också efter att fortsätta att föra våra ikoniska designmöjligheter och teknisk innovation till den mobila utrymme, och i form av fantastiska produkter människor kan dag håller i sina händer, “företaget sade.

Från och med fjärde kvartalet i år (enligt villkoren i sitt avtal med Microsoft), kan Nokia börja göra telefoner igen. Förvärvet av Ings kan vara ett första steg i en ny riktning för Nokia.

Värsta tech fusioner och förvärv: Nokia och Microsoft, AOL och Time Warner, Nokia köper kanadensiska säkerhetsprogram leverantör Nakina Systems, Nokia visar upp 8Gbps över 50m koppar körs i Tyskland

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Collaboration; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har den “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Nokia