Är detta framtiden för strömlinjeformade mobila betalningar?

Det finns ett brett utbud av mobila betalningsteknikplattformar – från Square till PayPal – tävlar för företag från små företag. Vad Flint Mobile har talar för det är, enkelhet, dess Apple iOS-appen kräver inte en dongle eller kortläsare. Istället fungerar den med antingen ett foto av kortet eller bara antalet skrivit in manuellt.

Detta synsätt kan tyckas riskabelt, men Sonoma Forge – en VVS-armatur och handfat designföretag från Petaluma, Kalifornien, som räknas PF Changs och MGM Grand som sina kunder -. Plockas tekniken eftersom det var lätt att använda, på plats, och på grund av dess enkla avgiftsstruktur.

“Vi är ett litet företag, men tenderar att ha mycket höga kreditkortstransaktioner och företag tenderar att kräva en hel del saker att ställa upp med höga gränser”, säger Chris Rosano, vice vd för Sonoma Forge.

Jag tillbringade 10 dagar i Kanada på semester, men jag fortfarande behövs för att checka in för arbete. Här är hur jag lärde mig hur den internationella väg krigare.

Om du vill använda Flint Mobile ansökan, en person tar en genomsökning av kortet genom att använda telefonen på en Apple iPhone eller Android smartphone. Transaktioner är krypterade och skyddade enligt PCI DSS riktlinjer, och ingen av informationen slutligen lagras på telefonen. Avgiftsstrukturen är ganska enkel: 1,95 procent per debet korttransaktioner (Visa eller Mastercard) och 2,95 per kreditkortstransaktion (. Visa eller Mastercard) Det finns inga månatliga abonnemangskostnader.

När jag frågade Rosano om hans oro för säkerheten, svarade han: “Jag kunde se var det kan finnas en risk för bedrägeri, men vi har en hög nivå av förtroende för våra kunder.”

Den mobila betalning plattform hjälper Sonoma Forge avslut snabbare, i tegel och murbruk utställningslokaler. För dem som inte vill betala på plats, stöder programmet inrättandet av anpassade fakturor som kan skickas till kunder, de får en länk till Flint Mobile webbportal, där de kan betala dem på nätet.

Ett annat plus för mindre företag: tekniken integreras med SPCS Online, synkronisering transaktioner från en Flint konto på timbasis.

Mobila betalningar app eliminerar kortläsare

Flint Mobiles senaste finansieringsrundan var i december 2013, när det höjde $ 2.000.000 i serie B från Verizon Investments – föra sin uppskattade totala hittills cirka $ 11.000.000.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela