Huawei ser smartphone transporter stiga till 34 miljoner, smalt missar först halv mål

Huawei såg sin smartphone transporter öka med två tredjedelar under de senaste sex månaderna, eftersom företaget riktar sig alltmer exklusiva Android marknaden och tillväxtmarknader.

Shenzhen, Kina-baserad teknik jätte sade i en tisdag uttalande den levererad 34,3 miljoner smartphones i världen under de första sex månaderna, fram till 30 juni, eller cirka 43 procent av sin årliga transporten mål på 80 miljoner smartphones.

Alla tre av dessa telefoner är enastående och är prissatta lägre än en jämförbar iPhone 6s eller 6s Plus.

Jämför det med de marknadsledande, Apple och Samsung, och den siffran är fortfarande ganska svag. Apple, såg 9 miljoner iPhones sålda, i den första helgen på försäljning, medan Samsung sa att det såldes 11 miljoner Galaxy S5 smartphones i den första månaden av försäljningen.

Ändå är det inte dåligt för en nyckel underdog i Kina och Asien smartphone ras.

Företaget såg också snabbare tillväxt i Mellanöstern och Afrika och Latinamerika, med 275 procent och 550 procent jämfört med samma period år tillväxt under andra kvartalet ensam.

Huawei är fortfarande hoppfull, men att den kan nå sina årliga transporter av 80 miljoner vid slutet av året, inför vad som allmänt anses vara den lukrativa December semester kvartal i slutet av året.

Av att 80 miljoner siffra, vill bolaget 20 procent att mitten till high-end modeller, upp från 16 procent levereras från föregående år, enligt Reuters.

Under tiden i de mer utvecklade länderna, smartphone försäljning ökade med 123 procent i de fem stora europeiska nationer, däribland Storbritannien, Frankrike och Italien. I Tyskland och Spanien, Huawei sa att det har en 3 procents marknadsandel, enligt Kantar Worldpanel Comtech statistik.

Inför den andra halvan, Huawei sa att det är engagerad i 4G LTE marknaden och syftar till att ytterligare utöka sitt samarbete med telekom för att öppna marknaden och online försäljningskanaler.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser

Galaxy Note 7 minns, Polar M600, Honor 8, Samsung Gear S3 (MobileTechRoundup showen # 380)

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

senaste omdöme

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, smartphones, Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser, rörlighet, Galaxy Note 7 minns, Polar M600, Honor 8, Samsung Gear S3 (MobileTechRoundup showen # 380), Cloud; ansluten behöver moln era bättre nätverk