Huawei uppgift rensas för spioneri i Vita huset recension

Ett vitt hus genomgång av riskerna för leverantörer till amerikanska telekommunikationsföretag fann inga bevis för att Huawei är skyldig till att spionera på USA, enligt en rapport.

(Credit: Huawei)

Enligt källor talar Reuters översynen i stället fann att slarviga kodning vänster sårbarheter i Huawei utrustning som skulle vara öppen för dataintrång. Men källorna kunde inte säga om det var avsiktligt på den del av Huawei.

Källorna sade att – mestadels klassificerat – Vita huset undersökning sonde 1000 telekommunikationsutrustning köpare som söker för att hitta bevis för spioneri eller spioneri för den kinesiska regeringen, men ingen var kommande.

En lokal Huawei talesman berättade webbplats som företaget inte är överraskad av rapporterade brist på bevis.

“Jag är inte alls överraskad av artiklar som anger att det inte fanns några bevis för att spionera hittats av kommittén – om de hade några bevis, skulle det ha varit i denna rapport Utskottets betänkande måste kallas för vad det verkligen är.: en övning i protektionism maskerats som en rapport om cyber. ”

Rapporten kommer drygt en vecka efter, frisläppandet av en amerikanska representanthuset Intelligence kommitté rapport, som fann att Huawei och kolleger leverantör kinesiska telekommunikation ZTE utgör en risk för USA: s nationella säkerhet, och rekommenderade att både leverantörer undantas från att tillhandahålla utrustning för USA: s regering system. Den 52-sidiga rapporten (PDF) råder även privata företag att ompröva använder Huawei och ZTE nätverksutrustning, och rekommenderar att företagen blockeras från fusioner och förvärv i USA.

Även denna översyn erbjuds ingen påtagliga bevis för att Huawei eller ZTE spionerar, den rapport som avses en “konfidentiell bilaga” som “ger betydligt mer information att lägga till utskottets oro” om företagen. Kommittén konstaterade i sin rapport att det var missnöjd med graden av samarbete och uppriktighet som tillhandahålls av företag, som varken var “kommande med detaljerad information om sina formella relationer eller reglerande interaktion med de kinesiska myndigheterna.

I Australien, den federala regeringen, har förbjudit Huawei, från att lämna anbud för AU $ 37,4 miljarder National Broadband Network (NBN). I likhet med den amerikanska rapporten har den australiensiska regeringen inte varit tillmötesgående med omständigheter på varför Huawei förbjöds, trots, multipel, Freedom of Information (FOI), begär. Justitiekanslern avdelning har sagt att det handlade om råd från den australiska Security Intelligence Organisation (ASIO).

När frågan ställdes i senaten Uppskattningar denna vecka på huruvida de råd som ges till regeringen i samband med politiska eller säkerhetsfrågor, ASIO: s generaldirektör för säkerhets David Irvine sagt att det är en säkerhetsfråga.

“ASIO råd till regeringen om detta och andra frågor endast grundar sig på säkerhetsfrågor”, sade han på tisdagen.

Irvine kunde inte säga om ASIO rekommenderade förbud eller inte, och kunde inte minnas när råd gavs. Han sade att Huaweis beslut att tillsätta en australisk styrelse skulle ha haft liten inverkan på de råd som ges av ASIO.

ASIO råd bildas på en hel uppsättning av vad vi tror finns objektiva överväganden. Jag tror inte att make-up av en styrelse med nödvändighet skulle påverka dessa överväganden och att objektivitet på något sätt.

Det; brittiska parlamentets underrättelse- och säkerhetsutskott, är nu också inställd på att lansera en egen utredning Huaweis relation med landets största telekomföretag, BT. Huawei är för närvarande en stor leverantör för BT: s fiber bredbandsnät, och företagets 4G long-term evolution nätverk (LTE).

Den kanadensiska regeringen har också antytt att det en “nationell säkerhetsundantag” för att anställa företag att bygga kommunikationsinfrastrukturen kan åberopa, men inte namn Huawei som en av de största problemen.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer