Intel-kretsarna att arbeta med senaste Cisco Wi-Fi växel

Intel tillkännagav på onsdagen att dess nästa generation av trådlösa chips kommer att stödja de senaste programtillägg för Ciscos Wi-Fi-åtkomstpunkter.

Intel är den första chipmaker tillkännager den har uppnått certifiering för Ciscos nya mjukvarutillägg. Andra företag väntas följa. Cisco har etablerat ett speciellt program som fastställer kriterier för att klientenheter kan utformas för att vara kompatibla med ett trådlöst lokalt nätverk byggda med Cisco-utrustning.

“Med denna certifiering, kan framtida Intel Centrino mobil teknik kunder vara säkra på att deras enheter är utformad för att stödjas,” Jim Johnson, vice president och general manager för Intels trådlösa nätverk Group, sade i ett uttalande.

Tillkännagivandet är en del av en större insats från de två företagen att expandera sin nuvarande allians för att förbättra säkerheten och tillförlitligheten hos trådlösa lokala nätverk.

Tillsammans Cisco och Intel har producerat en ny uppsättning funktioner, som kallas Business Class Wireless Suite, som är avsedd för företag som använder Ciscos trådlösa produkter och Intels Centrino mobil teknik. Några av de funktioner läggas inkluderar så kallade optimal tillgång punkt teknik som gör Centrino-baserade enheter för att söka efter den bästa Cisco åtkomstpunkt för att få en snabbare, mer tillförlitlig anslutning. Nya funktioner har också lagts för att öka tydligheten och tillförlitligheten i IP-telefoni på bärbara datorer.

I ett försök att förbättra säkerheten för företagskunder, Intel har också gått med på att ansluta sig till Ciscos Network Admission Control, som gör det möjligt för nätverksenheter att kontrollera prylar innan de ansluter till nätverket för att säkerställa att de är fria från virus och maskar och är uppdaterade på alla sina säkerhetsprogram. Dessutom har Cisco gått med på att ansluta sig till Intels Active Management Technology program, en del av företagets Digital Office initiativ som syftar till att ge möjligheter att göra nya nivåer av IT hanterbarhet möjligt.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera