Lenovo lanserar tablett portfölj, ögon företag med ThinkPad Tablet

Lenovo gjorde sin tablett flytta med två Android-enheter, inklusive en som är riktad mot företaget och dess kärn ThinkPad kunder.

En konsumentfokuserad IdeaPad Tablet K-1. Denna tablett kommer att börja på $ 449 för en $ 16GB versionen, har Android 3.1 och bli den första att certifieras för att leverera Netflix streaming. K-1 kommer med en bunt av appar så det fungerar ur lådan och har Lenovo specifika inslag för sociala nätverk i användargränssnittet. Enheten väger 1,65 pounds och liknar Acers Iconia. En 32GB K1 är $ 499 och tillgänglig i augusti.

Företaget, som är en av de få PC-leverantörer inlägg stark tillväxt, går in i tre enheter i tabletten loppet. Två tabletter kommer att köras på Nvidias Tegra 2-processor och Android. En annan kommer att köra Windows 7 och Intel.

Av dessa tre ovan nämnda produkterna, är den mest intressanta ThinkPad Tablet. K-1 verkar lite me-too trots 40 förinstallerade program är en trevlig perk. När det gäller ThinkPad Tablet, Lenovo har ett bra skott på vidöppen företagsmarknaden. Trots-konsumenter rörelsen, som har gett Apple en fin ledning med iPad, kommer många organisationer fortfarande köpa tabletter för anställda.

Dessa företag råkar vara vana att köpa från sådana som Lenovo, Research in Motion och HP. Dilip Bhatia, vice VD för Lenovos Think produktgrupp, sade att ThinkPad Tablet har utformats med kunden ingång. Dessa kunder ville ha en tablett som inte kräver nya kablar och enkelt anslutas till sin dator infrastruktur.

Här är en titt på ThinkPad Tablet specs

: Kan Lenovo vara en tablett spelare? Du satsar via ThinkPad varumärke

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

ThinkPad tabletten är tydligt riktad mot företag och erbjuder stödpaket samt VPN-stöd. Lenovo befattningshavare sade att ThinkPad Tablet är inställd så IT-chefer inte kommer att behöva svettas tillbehör och integrationspunkter med andra enheter. ThinkPad Tablet har normalstora USB och SD-kortportar. E-postsupport kommer via bra teknik filer kan bytas med Windows 7 datorer lätt. Företag kan också distribuera företaget utvecklat appar enkelt via anpassade app butiker. ThinkPad Tablet kommer att vara $ 499 utan pekpennan och $ 529 med det. Förbeställningar börjar 20 juli med tillgänglighet i augusti.

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

En Windows 7 IdeaPad som kommer att finnas tillgänglig under fjärde kvartalet. Denna tablett kommer att innehålla Intel-processorer och syftar till att smälta den bärbara datorn och tablett erfarenhet.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett