Möt RoboBeast: Världens tuffaste 3D-skrivare

Problemet med de flesta “rimliga” 3D-skrivare, säger sydafrikanska uppfinnare Richard van As, är att de är alltför bräcklig för att vara till stor användning i fält. Ända sedan de första, låg kostnad RepRap 3D-skrivare, dök upp i 2007, har spekulationer varit utbredd om hur de skulle kunna förändra livet för dem som bor längst ned i den ekonomiska pyramiden genom att ge dem tillgång till komplexa tillverkningstekniker till en låg kostnad.

3D-utskrifter: Kommer det vanliga antagandet i 2014, MakerBot Replicator Mini syftar till att 3D-utskrifter till bredare publik, Bioprinting mänskliga organ och vävnader: Gör dig redo för den stora 3D-utskrift debatt

Hittills är det.

Ange RoboBeast en RepRap derivat 3D-skrivare som designats av van eftersom det är gjord för att kastas in i baksidan av en 4×4, driven djupt in den afrikanska bushen, och kommer att fungera felfritt första gången när den ställs in.

van As, en snickare till yrket, blev känd för ett år sedan efter en artikel i Popular Mechanics. Funktionen beskrev hur, efter att ha förlorat fyra fingrar på sin högra hand i en arbetsrelaterad olycka, samarbetade han med en amerikansk uppfinnare att skapa RoboHand, en fungerande protes handgjorda av orthoplast och 3D tryckta delar.

Sedan dess har van Som översvämmats med begäran om hjälp och intresse från internationell press, läkare och icke-statliga organisationer. Att hjälpa dem som är antingen födda utan fingrar som en följd av fostervatten band syndrom eller som har förlorat användningen av sina händer genom arbete eller krig har blivit hans livsverk.

Sydafrikanska Quentin Harley nya 3D-skrivare är en ovanlig, men potentiellt banbrytande, design.

Sista gången RoboHand stora rubriker var i januari, efter en resa till södra Sudan, där 3D-skrivare och RoboHand delar levererades till personer skadades under inbördeskriget som inte hade råd medicinska proteser genom Project Daniel. Även van som han själv var inte en del av resan, var han involverad med Project Danial och genom den fick kännedom om det största problemet med 3D-utskrift på landsbygden.

Anslutande skrivare är petiga saker: för det mesta, kan RepRap-baserade konstruktioner bara skriva ut några delar innan de kräver omkalibrering eller service. Att handskas med strängsprut blockeringar eller avstämningsspänningsutgångar på motorförare kräver ett visst mått av skicklighet och tekniska kunskaper. Trasiga delar är vanliga.

För att realistiskt möjliggöra en klinik i ett isolerat område att producera RoboHands, van som behövde en skrivare som var skottsäker: enkel att använda, självkalibrerande och kunna slås runt utan att förlora sin förmåga att skriva ut.

Skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, hårdvara, HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter, 3D Printing, Bioprinting ben och muskler:? De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer, hårdvara, Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX

Och så RoboBeast föddes. Med hjälp av lokala hackare – inklusive skaparen av en annan sydafrikansk 3D-skrivare, RepRap Morgan, – och råd från Printrbot s Brooke Drum, van som kom med en styv konstruktion för en 3D-skrivare inom en tremånaders fönster.

RoboBeast ram är tillverkad av strängsprutaluminiumstöd, med laserskuren perspex ark som skyddar elektroniken. Utskrifts Sängen är större än de flesta, på 300x400x400mm och 0.3mm utskriftsmunstycket kommer att justera sin rörelse automatiskt för att kompensera bör sängen blir ojämn. Till skillnad från andra profilbaserade 3D-skrivare, kan du flytta RoboBeast medan det är utskrift och även vända den upp och ned utan att påverka kvaliteten på utskriften.

Den använder en aluminiumprofil designad av Printrbot, samt controller kretsar från samma företag.

Kanske viktigast av allt, är RoboBeast utformat för att köras bort av ett batteri och kommer att säljas med en sol laddare. Batteriet ska pågå i fem timmar, van som förklarar, som ligger runt den tid det tar att skriva ut alla delar för en vuxen RoboHand.

RoboHand mönster är förspända på ett SD-kort i ett antal vanliga storlekar. Att få plastdetaljer är så enkelt som att välja rätt storlek och väntar på fem timmar medan det skrivs ut.

Och medan RoboBeast är dyrare än, säg, det är en grundläggande MakerBot inte oöverkomligt så – på runt R27,000 ($ 2500) en pop, det är tillräckligt billig för fältarbete och icke-statliga organisationer att tänka på katastrofhjälp.

Den första RoboBeast maskin är redan igång, och van som säger att han har påbörjat arbetet med ytterligare fem. Det är första riktiga testet kommer att komma upp i de närmaste månaderna när han planerar att ta det till en av kontinentens mest farliga och svåra områden att komma åt. Ganska där det är han dock inte säga.

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter

Bioprinting ben och muskler: De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer

? Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX

3D-utskrifter