Murthy går contrarian, frågar Infosys att fokusera på lågt värde företag

Här är en ovanlig bit av contrarian tänkande från Infosys supremo Narayana Murthy, som nyligen uttryckte naturen av hans missnöje över sitt företags senaste resultat.

Enligt artikeln har en anledning till Infosys “undermåliga under den senaste tiden varit dess förälskelse – liksom många andra IT-tjänster företag – med den enorma potentialen i cloud computing, big data och analys. Murthy s skogshöns är att genom att göra så, har ledningen tagit sina ögon bort osexigt, företag bröd och smör som var grunden för företaget i det förflutna, och ansvarig för en stor del av sin nedersta raden.

“Folk i skyttegravarna inte inse att det inte bara om de lyckas i dessa utmanande områden (nyare områden såsom analys och cloud computing), men de bör också fokusera på de stora intäktsavkastningsmöjligheter, som är standardiserad. Jag skulle säga detta är den främsta anledningen “, säger Murthy i artikeln.

Det är inte ofta att du hör någon uppmanar sin verksamhet för att fokusera mer på insatser som är längre ner i värdekedjan snarare än de högre marginaler sådana. Men dessa är inte vanliga gånger. Som artikeln förklarar Infosys, för första gången i sin storied karriär hade börjat sänka priserna för att hålla fast värdefulla kunder, så att de flyttar till ärkerivaler Tata Consultancy Services eller Cognizant. Detta är långt ifrån 20 till 25 procent premie som Murthy sade Infosys bjudit över andra företag.

Som ni kanske vet, Murthy brutit sin egen regel inställd på Infosys som tvingade grundarna att permanent gå i pension vid 65 års ålder, som jag tidigare skrev om här. Han också sorts gick mot en annan kod som hindrade stiftar barn från att delta i företaget när han installerades sonen Rohan som hans icke-verkställande “assistent”. Men Infosys var i en sådan röra som i slutändan var det ses som en positiv sak ( “ingen kan sälja en bransch som Murthy kan” är känslan industrin).

Med tanke på den röra som Infosys var i, och med tanke på Infosys “positiva resultat efter Murthy återkomst, är alla i branschen förmodligen lyssnar lite noga på vad det gamla warhorse säger.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september