MVNO tillväxten att drivas av expats?

Även om det är svårt att bedöma omfattningen att nya lågprisflygmobiloperatörer (MVNO, eller mobila virtuella nätoperatörer), som nyligen lanserade Amaysim och Lycamobile, kommer att skaka upp den aktuella marknaden, kan förtrogenhet av dessa affärsmodeller till expats och migranter vara nyckeln till deras överlevnad, enligt en branschanalytiker.

Amaysim och Lycamobile, baserad i Tyskland och Storbritannien respektive har haft blygsam framgång i de utomeuropeiska marknaden. Enligt IBRS analytiker Guy Cranswick, pay-as-you-go prissättning och kontrakt utan struktur kan överklaga till expat användare som redan vana vid att använda förbetalda telefonkort för att ringa utomlands.

“Priset erbjudande och enkel bara ta upp produkten skulle fungera riktigt bra med många människor som har familj i andra delar av världen”, säger Cranswick, ger exempel på studenter från asiatiska och europeiska länder.

Dessutom är dessa kunder har ofta språkfrågor som kan göra de ofta komplicerade villkoren för befintliga planer och avtal skrämmande och oattraktiva.

“Även om många kommer att ha funktionsdugliga engelska, ibland tittar på villkoren kan vara förvirrande. Nivån på engelska i dessa saker är högre och tryck är ofta liten, så du kanske inte vet vad du får i”, sade Cranswick.

Medan MVNO tjänster är mer komplexa än de förbetalda internationella uppringnings kort, tror Cranswick finns en möjlighet för företag att nå ut till invandrargrupper genom informationspaket på andra språk än engelska och riktade distribution till platser som Etniska Livsmedels språk.

Vissa tjänster även Låt användarna plocka sitt eget språk.

Men erkänner Cranswick framgången för dessa tjänster utomlands inte nödvändigtvis översätta till australiska stränder där befolkningen är relativt låg i jämförelse med Europa eller USA.

“Jag skulle behöva spendera mer tid och undrar om de kommer att bli mer lönsamma. På grund av hur de kör, på grund av sin affärsmodell de erbjuder och hur de bibehålla konkurrenskraften på marknaden, återigen deras marginaler är utomordentligt snäv “sade Cranswick.

Nick Ingelbrecht, en analytiker från Gartner, håller med denna uppfattning. I hans ögon historia MVNO i Australien har varit “rutig” och låga marginaler i MVNO innebär ofta att företagen skulle behöva köra ett tätt fartyg att hålla sig flytande.

Nyligen Telstra beskrivs planer för sina “Project Nya” reformer som inkluderar en strävan att förenkla sin prissättning för kunderna.

“Denna låga kostnad, pay-as-you-go nytta gör en mycket vettigt med tanke på komplexiteten och antalet klagomål som mobiltelefonanvändare har i det här landet om sina planer”, säger Cranswick.

“När vi går till en mer mättad miljö, kommer det att sätta mer press på prissättning och personer med låga verksamhetsmodeller kommer att vara bättre förberedda för att hantera denna situation”, säger Ingelbrecht, även om han tror att låga priser är bara dödliga om de kombineras med kundservice och varumärkeslojalitet.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Medan Cranswick och Ingelbrecht hävdade att MVNO kunde skaka upp den mobila industrin, Ovum regionala senior forskare Nicole McCormick sade att de stora telekom har lite att frukta från de nya uppkomlingar.

“Faktum kvarstår att sådana MVNO inte kommer att utgöra ett stort hot mot de etablerade företagen, annars Telstra och Optus inte skulle ha tillåtit dem att använda sina nät i första hand. I stället, de stora nätoperatörer stöder typiskt MVNO som angriper marknadsnischer som de stora operatörerna har svårt att nå “, skrev hon i en kommentar bit till journalister.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien