Oracle köper Virtual Iron, Dynor virtualiseringsteknik

Oracle sade på onsdagen att det har förvärvat Virtual Iron Software, vilket gör virtualisering programvara, för en hemlig summa.

Företaget säger i ett uttalande (Techmeme) att det kommer att kombinera Virtual Iron teknik och Oracle virtuella maskiner att “ge mer omfattande och dynamisk resurshantering över hela mjukvarustapel.”

Enligt Oracle är affären förväntas slutföras under sommaren. Virtual Iron har traditionellt fokuserat på små och medelstora företag. Det är oklart om Oracle köper Virtual Iron att flytta nedströms lite eller flytta tekniken uppströms.

I vilket fall som helst, Virtual Iron var bland en uppsjö av företag som försöker kväva i hälarna VMware. Med Oracle kan Virtual Iron få en starkare bett.

Se även: Virtual Iron Kundprofil: Goodell DeVries Leech & Dann, LLP

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys