Adjö, rack-and-stack administratörer, hej moln arkitekter (och handinnehavare)

Tre eller fyra år sedan IT-avdelningar och ledare var “inte i samtalet” när det kom till molntjänst implementeringar. Nu är organisationer som vill sina IT-folk för ledarskap i vad som visat sig vara en ny riktning för sin verksamhet, Foto:. Joe McKendrick

Om du letar efter bevis på att IT-ledare och avdelningar har fått en mycket annorlunda roll under de senaste åren tack vare moln, ser längre än de CIO: er som deltar i den senaste Cloud Business Summit, som hölls i New York och värd Saugatuck Technology.

För några år sedan när molnet började, när jag talade med CIO: er, verkade fråga om säkerhet att vara mer om anställningstrygghet, “sade Charlie Burns, analytiker med Saugatuck och moderator för en panel på molninfrastrukturproblem.” Folk att komma förbi att . ”

Följaktligen tar det på sig rollen som katalysator, förespråkare och sherpa för förskottet till digitala företag, fortsatte Burns. “Vi förstår ganska mycket allt att IT-infrastrukturen har förmåga att antingen vara möjliggörare eller fasthållnings på att flytta till digitala affärer.”

Det finns gott om rörelse i denna riktning. Joe Crawford, verkställande direktör vid Verizon, rapporterar att en CIO han talade nyligen med rapporter hans företag “rörliga allt till molnet under de kommande tre kvartalen -. Hundratals applikationer”

Joe Fuller, CIO på Dominion Enterprises, beskriver hur hans avdelning stöder 38 affärsenheter, värd två datacenter. Bolagets utveckling till molnet kom “inte ett resultat av ett påbud som kom ner från höjden av” du skall gå till molnet, “utan skugga IT kommer från utvecklarna upp som fick oss till molnet. Utvecklare, i stället för att vänta fyra dagar för nya servrar som ska stod upp, drog bara ut sina kreditkort att inleda sin nya systemet och stå upp punkt servrar eller vad de ville som CIO, min utmaning var att koraller denna IT-aktivitet -. hantera vilken typ av aktivitet är på gång, och hur mycket pengar som spenderas. ”

I processen har Fuller avdelning utvecklats från traditionell IT till mäklare av molntjänster. “Det var användarna i det och vi ikapp, nu försökte få framför sig”, säger han. Vi övervakar det och konsolidera fakturering. Vi försöker att ändra oss till molnet arkitekter i stället för rack och-stack administratörer. Vårt mål är att hjälpa våra affärsenheter, eftersom när någon av dessa avdelningar börja göra det, får du en klocka kurva – en del gör det bra, andra inte så stor.

Trots detta ökar accelerationen av moln i företag, måste det fortfarande vara tillgänglig för en stor del av hand-anläggning. “Jag ser inte i linje med företagen själva, men jag ser utbildningsnivå ökar”, säger Ed Beesley, CIO för Nordamerika på SGS. “Människor är fullt medveten om att jag är moln leverantör, så att de kommer till mig. Jag tror att de är lite nervös om att gå till moln, om molnet verkligen vara säker. Du kan inte lägga ut säkerheten, eller anta något är säker.

Fuller håller med om att användarutbildning är oerhört viktigt eftersom företag anta moln och digitala plattformar. “Under årens lopp leverantörer har fört i sina säkerhetslösningar för oss, berättar hur underbart deras intrångsskydd eller vad är”, säger han. “Vi fann att skriva en stor check för ett program i systemet är okej, men utbilda anställda är bättre.” Fuller tillägger att hans avdelning förstärker användarutbildning genom att skicka ut en test spam “, och när någon klickar på det, de får en video av mig viftar ett finger på dem. Utbildning har blivit lika kritisk som något annat.

Bortom säkerhet, företag behöver vägledning från IT på att utnyttja molnet för att förändra sin verksamhet. “Så mycket som jag sa-konsumenter av IT har hjälpt människor att förstå teknik, det är fortfarande en utmaning för oss, ironiskt nog, att få folk att tänka annorlunda och titta på molnet som att ändra det sätt som de gör affärer”, säger Beesley. “Vi kämpar fortfarande med det. Hur hanterar denna förändring?

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin