Google Drive Apps omformats för blinda och användare med nedsatt syn

Google är mitt uppe i att rulla ut förbättringar för Drive och alla dess produktivitetsprogram (Dokument, Kalkylark, Presentationer, Teckningar och formulär) specifikt med blinda och nedsatt syn i åtanke.

Kan du göra alla dina kontors, e-post och samarbete i molnet? Vi undersökte de senaste småföretag sviter från Google och Microsoft att ta reda på.

Riktar sig främst till utbildning användare, Internet jätte samarbetat med ett antal experter på detta projekt, inklusive National Federation of the Blind och University of Michigan.

De nya funktionerna inkluderar uppdateringsbar punktskriftsskärm stöd för att läsa och skriva in text, en uppdaterad hjälp för kortkommandon dialogrutan för snabbare sökningar och mer skärmläsarförbättringar (speciellt för Dokument, Kalkylark och Presentationer) för uppgifter som stavningsförslag och versionshistorik.

Google engineering vice vd Alan Warren betonade vidare i ett blogginlägg på torsdag som absolut alla ska kunna utnyttja Google Apps utan hinder “, oavsett förmåga.”

Warren skrev

Tänk dig att försöka hålla reda på en annan persons realtidsredigeringar i ett dokument – bara använder dina öron. Eller försöker skapa en tabell från kalkylbladsdata – utan att kunna tydligt se cellerna. Oavsett om du säkerhetskopiera en fil i Drive eller knastrande några siffror i ark, bör det vara lätt att ta dina idéer till liv med hjälp av Googles verktyg. Men om du är blinda eller har nedsatt syn, kan du behöva förlita sig på tekniska hjälpmedel som skärmläsare och punktdisplayer – och det kan göra att arbeta i molnet utmanande. Medan skärmläsare kan tolka statiska webbsidor (som den här bloggen) relativt enkelt, är det mycket svårare för dem att veta vad man ska säga i interaktiva applikationer som Google Docs, eftersom de åtgärder som de behöver för att beskriva är mycket mer komplex.

Uppgraderingarna följer några ytterligare modifieringar här och där över Google Apps-plattformen denna vecka.

På onsdag, Google for Work (institutionen, tidigare känd som Google Enterprise förrförra veckan), blev fler iOS vänliga med debuten av iOS Sync för Google Apps.

Hangouts är också att få gratis röstsamtal på Android, iOS och webbkanaler i USA och Kanada.

För en närmare titt på Google tillgänglighet för Dokument, kolla in promo klippet nedan

Skärmdump via Google

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin