Hitachi PJ-TX100 Review

När du packar upp PJ-TX100 är när alla “kul” börjar. Om du är bekant med projektorer och olika in- och utenheter som du kommer att kunna ställa in PJ-TX100 med minimalt krångel. Däremot kan nybörjare till hemmabio digitala projektorer kamp förstå dokumentationen som instruktionerna är ganska dålig. Installationsguiden har många bilder men är knappa att förklara exakt hur man ställer in olika scenarier med projektorn. Om du är i denna båt, söka hjälp av en professionell eller en förklaring från butik för att förklara hur man ställer upp projektorn.

Men en gång ställa upp, driver PJ-TX100 ganska bra. En rad ingångar på baksidan gör att enheten kan ansluta till nästan vilken enhet som helst underhållningssystemet kan kasta på det. Enheten har en DVI, komponentvideo, kompositvideo, S-Video, analog RGB och kontroll (RS-232C) portar. För teständamål vi framgångsrikt använt en DVD-spelare, en Xbox-konsol, en videospelare för att ställa in TV-bilden, en bärbar dator och en stereo som tillåter ingångsljudet. PJ-TX100 levereras med en komponentkabel, men det skulle ha varit trevligt att komma med några tillbehör och tillägg för att nå stereo enheter som enheten har inga inbyggda högtalare och med tanke på bekostnad av enheten.

Justera PJ-TX100 till vardagsrum eller kontor är ganska flexibel. Vi testade enheten placeras direkt framför vår skärmen cirka 4,5 meter och på sidan på ungefär samma omkrets och fann att enheten med 1,6x zoom kan anpassas till en mängd olika inställningar.

Hitachi hävdar att projektorn kommer att arbeta på mindre än 3 meter från väggen, vilket gör projektorn helt okej för användning i små rum.

Vi är inte säker på varför varje projektor har vi tycktes testet har de två krångliga höjd ben som skruvas på basen av enheten, men PJ-TX100 är inte annorlunda. Säkerligen finns det en bättre, mer flexibel lösning.

Medan inställningarna för PJ-TX100 kan ändras på spelaren själv, liten avlägsen förutsatt att vi hittat mer intuitivt att använda. Användare kan enkelt ändra 5 olika bildstorlekar beroende på ingången, olika automatiska inställningar bildläge som film, musik, sport och dynamisk. Mer avancerade användare kommer att vara glada över att användarna kan justera alla konfigurationer manuellt för optimala personliga inställningar.

Lampan på PJ-TX100 var ganska imponerande med en beräknad upplösning på 1280×720 bildpunkter. Vi var nöjda med både färgbalansen på bilderna på skärmen under en mängd tester i ljusa och mörka inställningar och inmatningsenheter. Enligt Hitachi lampan lyser upp till 1200 ANSI lumen, och det gjorde verkligen göra en skillnad som vi inte behövde mörkare rum under en våra dagtid tester som bilderna var ganska ljus. En funktion som vi särskilt gillade var “mitt minne” alternativ som tillåter användare att spara upp till fyra olika skärminställningar, speciellt användbar för att spara dagtid och nightime inställningar för att minska manuell konfiguration.

Som med alla projektorer som lampan inte varar för evigt. PJ-TX100 150UHB lampa har en standard livslängd på cirka 1000 timmar. Med ersättare kostar en jättestor AU $ 395, förväntar driftskostnaderna för projektorn att vara mellan 39-45 cent (beroende på de inställningar som används) per timme.

Vi hittade projektorn ganska tyst. Hitachi hävdar att det fungerar på 25dB, och vi fann att vi kunde höra ljudet av DVD, video och Xbox-konsolen innan projektorn.

PJ-TX100 är ett bra sätt att njuta av DVD-skivor, tv och spela spel hemma och även en tillfredsställande kontor projektor. AU $ 3999 prislapp för enheten och den pågående kostnaden för kloten på AU $ 395 gör PJ-TX100 lite på dyra sida, även om dess mångsidighet och kvalitet kommer att göra teater ganska lockande jämfört med andra digitala tv sådana som plasma- och LCD-tv på marknaden.

Hitachi PJ-TX100, Företag: Hitachi, Pris: AU $ 3999; Distributör: Utvalda återförsäljare; Telefon: 1800 032 689

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator