HP dela uppgift mer rosa slips inom Autonomy enhet

Hewlett-Packard nedskärningar sin självständighet enheten igen, baserat på en ny läckt memo publicerad av AllThingsD på måndagen.

Enligt uppgift skriven av Robert Youngjohns, General Manager för självstyrelse / Information Management affärsenheten på HP, sedan september, är den viktigaste punkten på sedeln detta: när enheten kommer att anställa fler ingenjörer, är andra gruppmedlemmar kommer att skäras .

En fullständig kopia av PM finns i AllThingsD rapporten, men här är ett utdrag

För det andra, med tillkännagivandet av Aurasma 2,0, vi är redo att gå till nästa steg i denna spännande verksamhet och fokusera på kommersialisering och intäktsgenerering, inklusive planer på att funktionen Aurasma i produkter från andra delar av HP – särskilt PPS, där tekniken är nyckeln till PPS strategiska avsikt att länka tryck tillbaka till Internet gör det lika mobil, sociala och moln medborgare med digital display teknik (t.ex., smartphones, surfplattor, datorer och TV). Till exempel är vårt nära samarbete med laget på “HP Live Photo” app för iOS en av de första fall av produktintegration i aktion.

Youngjohns fortsatte med att säga att vissa anställda kommer att flyttas någon annanstans i företaget. Baserat på detta PM, ser det ut som rosa slips inte har delats ut ännu.

Autonomi har varit en nagel i HP: s tass för månader nu – främst eftersom HP: s kvartalsresultat rapport i november. På den tiden, avslöjade HP att Autonomy inköpskostnaden sin mjukvaruenhet upp till $ 8,8 miljarder kronor.

Den 26 november, en HP investerare, lämnat in en stämningsansökan vid en federal domstol, i San Francisco, hävdade att den tekniska jätte visste sina uttalanden om sin självständighet förvärv var missvisande, vilket ledde beståndet att falla.

Följande dag, autonomi grundare och tidigare VD Mike Lynch fick, i ett öppet brev krig, över påståenden HP, om “allvarliga redovisnings oegentligheter” som sades ha ägt rum på autonomi före förvärvet genomfördes.

I december, Leo Apotheker, tidigare VD som var vid rodret för HP vid tidpunkten för självstyrelse köpt, svarade att att bolagets styrelse också bör ta ansvar i det här fallet.

Moodys Investors Service, sänkte HP: s långsiktiga kreditbetyg, från A3 till Baa1, vilket är tre nivåer över skräp, med negativa utsikter.

För om HP och autonomi på hemsidan

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Hewlett-Packard nu får stämningar över Autonomi bekymmer, HP: Autonomi hade “allvarliga redovisnings oegentligheter, HP och självständighet: obesvarade frågor, Autonomy s Lynch bränder tillbaka på HP väcker fler frågor, HP ser lika illa en del som Autonomy, HP: s Troubles Fortsätt, men är den viktig,? Ex-autonomi boss Lynch innehåller försvar mot HP med ny webbplats, HP: s Whitman backar Autonomy “100 procent

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september