Hur BlackBerry rider iOS och Android att driva sin comeback

Medan en frisk ny generation av BlackBerry telefoner kämpa en våldsam kamp om tredje plats i smartphone loppet förblir BlackBerry andra stora företag i ett bra läge i glödhet marknad, Mobile Device Management (MDM). På BlackBerry Live 2013 i Orlando den här veckan, företaget rullade ut en stor uppdatering till BlackBerry Enterprise Service (BES) och fördjupat sitt åtagande att göra BES en plattformsoberoende lösning som nu djupt säkrar sina två ledande smartphone konkurrenter.

Ironiskt nog, den trend som brutalt skurna BlackBerry-telefoner under de senaste fem åren, den “ta med din egen enhet” (BYOD) rörelse nu driver betydande försäljning av BES, bolagets backend programvara. På BlackBerry Live släppte företaget version 10.1 av BES. BES 10,1 kommer att stödja en kraftfull ny modul som kommer att lansera i slutet av juni som kallas Secure arbetsutrymme, vilket ger BlackBerry hög säkerhet mobil lösning till Android och iOS.

“Våra kunder har frågat,” Kan du bara ta vad du har gjort på BlackBerry och satte den på iOS och Android? “, Säger Pete Devenyi, BlackBerry SVP av Enterprise Software.

Medan äldre versioner av BES kunde göra vissa grundläggande administration av icke-BlackBerry smartphones som iPhone, Android, och andra typer av enheter, lösningen begränsad till grunderna, bland annat en fullständig fjärradering av enheter när de anställda lämnat företaget. Men det är uppenbarligen inte en bra lösning med BYOD där de anställda äger enheterna. Med säker arbetsplats, kommer BlackBerry hantera iOS och Android-enheter i en mycket mer sofistikerad och säkert sätt.

En del av detta beror på det faktum att BES 10 inte bara hantering av mobila enheter, men också gör mobil applikationsförvaltning och säkra mobila uppkopplingen och. Denna triple play höjer ribban på hanterbarhet. En av de viktigaste faktorerna som gör allt detta ske i BES 10 är en modul som kallas BlackBerry Balance som rent separerar arbete och personliga data och applikationer. Till exempel kan du inte kopiera och klistra in mellan arbete och personuppgifter och i en BYOD situation där en anställd lämnar företaget och IT-behov att torka affärsdata utanför enheten då det kan torka arbetet sidan av telefonen utan att påverka tidigare anställd personuppgifter.

Dock är BlackBerry Balance begränsad till BlackBerry-enheter eftersom de är utformade från grunden för att fungera på detta sätt och att ansluta sig till denna säkerhetsmodell. På grund av detta, kan BlackBerry inte ta Balans Android och iOS eftersom dessa operativsystem helt enkelt arkitekten annorlunda. Men, är BlackBerry gör det näst bästa genom att en hel del av dessa samma funktioner till iOS och Android med Secure Work Space.

“Med Secure arbetsplats, är det verkligen en säker behållare”, säger Devenyi.

Säker Work Space blir en app i Apples App Store och Google Play, väntar på godkännande från Apple och Google, respektive. Det kommer att omfatta säker e-post, kalender, kontakter, uppgifter och dokumentredigering. Det kommer inte att tillåta dataläckage inklusive kopiera och klistra in mellan säker arbetsutrymme och resten av enheten. IT kommer att kunna fjärradera allt i Secure Work Space utan att påverka någon av de andra program eller data om personens enhet, i en BYOD scenario.

Det är verkligen om separation av arbetsdata och personuppgifter, “sade Devenyi.” Den stöder en BYOD modell mycket mer direkt.

En annan sak som Secure Work Space gör är att skapa en helt krypterad tunnel tillbaka till BES 10 servern så att all kommunikation från det är säkert, även om du är på en osäker anslutning såsom ett internetcafé eller Wi-Fi. Förr i tiden, skulle du vanligtvis behöver för att lansera en VPN-tunnel för att åstadkomma detta, men säker arbetsyta gör det automatiskt och hela tiden.

Devenyi sade: “Det finns inget behov av en VPN. Det är en [ständigt] säker utgående port”

Kombinationen av säker information och program och en säker anslutning vänder BYOD Android och iOS smartphones och surfplattor i mycket säkra affärsenheter. Det är vad BlackBerry är att föra ut på marknaden i slutet av Q2, byggd ovanpå BES 10,1.

“För första gången kan en lösning på Android och iOS nytta och dra nytta av BlackBerry infrastruktur och BlackBerry säkerhetsmodell”, säger Devenyi.

BlackBerry inte dela ut BES intäkter från sina intäkter från smartphones, men klart det är en mycket mer attraktiv än varan mobil hårdvara verksamhet. Och Devenyi sade att BlackBerry är att se “exploderar” efterfrågan på MDM lösningar för att hantera BYOD.

I sin senaste analys av MDM marknaden Gartner bekräftade det perspektivet att säga: “MDM är den snabbast växande företag mobil programvara någonsin (i fråga om antalet leverantörer, omsättningstillväxt och intresset från Gartner klienter).”

läs också

BlackBerry släpper BES 10,1: Förenklade distributioner IT politiska alternativ, BlackBerry tillkännager färgstarka nya Q5 enhet för tillväxtmarknader, BlackBerry att lansera BBM på iOS och Android denna sommar, BlackBerry avslöjar sitt eget sociala nätverk, BBM kanaler, BlackBerry ökar företaget IM med Microsoft Lync Lotus stöd, BlackBerry Q10 omdöme

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Att tillväxten underblåser en skara företag att hoppa i MDM, men BlackBerry är en av skaparna av den kategori och en av de mest betrodda namnen inom mobil säkerhet. Det faktum att många av de företag som behöver MDM för BYOD tidigare har förlitat sig på BlackBerry och BES att hantera sina mobila enheter ger företaget ett utmärkt tillfälle att bli marknadsledande inom säkra för iOS och Android för BYOD. Det ironiska är självklart, men inte underskatta hur mycket detta skulle kunna underblåsa BlackBerry comeback, oavsett vilken BlackBerry-enheter gör.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell