Indien polisen att använda Skype för att spara resurser

Användningen av Skype, som gör det möjligt för användarna kan ringa gratis videosamtal, kan ta itu med brist på arbetskraft för att eskortera den tilltalade från fängelser till domstolen.

Enligt en rapport måndag i The Times of India, Bombay High Court ansåg tidigare installation av kostsamma och komplicerade, videokonferenser, anläggningar, men en division bänk rättvisa AM Khanwilkar och AP Bhangale föreslog i stället Maharashtra delstatsregeringen, Skype, med fångar som inte kan flyttas säkert,. Nästan alla lägre domstolar har datoranläggningar, “sade rättvisa Khanwilkar ” allt du (regeringen) har att göra är att installera [a] dataanslutning och sedan Skype i dem,.. på lång köra, det skulle också vara billigare än att installera LCD-apparater för konventionell videokonferenser i varje domstol, påpekade han, lägga Skype var också kompatibel med 3G mobiltelefoner,. frågan kommer att vara nästa hörde den 14 mars, då Maharashtra regeringen Information teknik sekreterare kommer att råda på förslagets praktiska,. paret hörde ett allmänintresse tvister som initierats av Shaikh Abdul Naeem, en åtalad i Aurangabad stadsvapen drag fall, där vapnen transporteras till terroristerna som massakrerade minst 164 personer i Mumbai Taj Hotel 2008. rättegången inleddes den 21 februari, från Mumbais Arthur Road Jail, där Shaikh hålls i samband med armarna distanser anklagelser, skrev Shaikh till High Court och sade att han och 46 andra fångar, inte kunde ha deras dag i domstol på grund av bristande poliseskort, enligt en rapport i den asiatiska Ålder,. Shaikh brev till domstolen omvandlades till ett allmänintresse tvister, vilket föranledde Skype förhör.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna