Indien start erbjuder evenemang, biljett verktyg

Vi har alla hört talas om Eventbrite, Amiando, Picatic, Ticketmasters, och många sådana evenemang biljett tjänster innan. Tja, var en populär plattform i Indien Ayojak.

Började med Signure Technologies, en produktinnovation företag baserat i UK och Indien, Ayojak.com nyligen omdöpta sig Explara att försöka nå ut till en bredare publik. Sajten lanserades 2009 och hade en anmärkningsvärd tillväxt efter grundaren, Santosh Panda, flyttade tillbaka till Indien och fokuserade på sin verksamhet.

“600 procent omsättningstillväxt under ett år. Det är därför du bör gå heltid i din satsning”, säger Santosh sade i en intervju med NextBigWhat för några månader sedan.

Signure Technologies grundades 2007 av en grupp som har varit en del av FTSE100 organisationer och framgångsrika produkter såsom BBC iPlayer, eBay brittiska produkter, Cyclone Commerce, OnStation, William Hill, talade Software, och Vodafone ER produkt.

Santosh delade några detaljer om hans start med mig, inklusive varför start beslutat att döpa sig och dess framtidsplaner. Han sade att omprofileringen var att positionera företaget som en händelser upptäckt och verktyg plattform.

År 2008, medan Santosh var bootstrapping och hade bara misslyckats med en av hans tidigare starter, han mötte en radio annons som letade efter en plats och en arrangör. Det var då han bestämde sig för djupdykning och utforska händelser branschen.

Inledningsvis start riktade plats bokning och händelselistan som den första produkten, och Ayojak gick bor i september 2008. Men företaget fann platsen boknings utrymmet inte skalbar som platsägare skulle källa leder mycket billigare via platsannonser och offline medel. Det är när hans säljteam fått förslag från arrangörer för att ge en händelsebokningsverktyg.

“Det var vår tid att svänga Ayojak som en leverantör av biljett och event management lösningar”, säger Santosh. Det lanserade sin produkt i september 2009 med visionen att göra evenemanget branschteknik effektivt.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Under 2010 fick företaget två förfrågningar från Sydafrika och Filippinerna för Ayojak att gå in på dessa marknader. Det var då Santosh och hans team beslutade start skulle behöva en omprofilering vid någon tidpunkt. Men innan de utforskade större marknader, var de tvungna att se till att de fick den indiska marknaden just första och förstå operativa utmaningar som skulle hjälpa dem att tjäna andra globala tillväxtmarknader.

Santosh sade Ayojak var utformad som en B2B (business-to-business) plattform för arrangörer, gör det möjligt för dem att utnyttja sin plattform för biljettförsäljning och registrering. laget kunde dock inte erbjuda utmärkt engagemang för konsumenter söker eller utforska nya händelser.

Därför var Explara positionerat som händelser upptäckt och organisera plattform på samma sätt Amazon driver sin plattform för säljare och köpare. Företaget stöder lång svans händelser eller händelser som är små till medelstora. De flesta av dessa arrangörer har bara en eller två personer i deras sällskap.

Explara har haft en god tillväxt på denna marknad sedan 2009, växer från fem händelser per månad till över 300 per månad för närvarande. Deras kunder är kostnadsmedvetna och Explara laget konstaterade att det enda sättet att lyckas på denna marknad är att ge arrangörerna genom att lösa viktiga painpoints och minska driftskostnaderna för händelsehantering och biljettförsäljning.

Explara har säkrat medel från några av Indiens mest produktiva investerare som Rajan Anandan, Ravi Gururaj och andra från HBS änglar, Blume Ventures, Kishore Warrier och Ravi Trivedi. Innan höja denna ängel fond, stroppad det i över fyra år med regissörens egna pengar. Den når ut till kunderna via nätet och fältförsäljning, via inkommande marknadsföring, affiliate-kanaler, medarbetare, och word of mouth.

Vad skiljer Explara är dess one-stop plattform avsedd för evenemang notering, betalningshantering och marknadsföring och säljledning, sade Santosh. Till skillnad från andra konkurrenter, han sade bolagets plattform stödjer olika typer av händelser, till exempel biljett för underhållningsindustrin, registrering för konferenser och expo, registrering för webinars, fundraising för icke-statliga organisationer / ideella organisationer, och en förenklad OSA verktyg för deltagare förvaltning.

Från Ayojak till Explara

Vad gör Explara olika

Därför, tillade han att Explara erbjuder förenklad biljettförsäljning och registrering för en arrangören och för olika typer av händelser en plattform.

Säljaren erbjuder en freemium modell för gratisevenemang. För betalda händelser, har det två modeller

1) Gör-det-själv, där Explara ut en 1,99 procent serviceavgift, och

2) Anpassad, där det tar tre procent till 7 procent, beroende på bidraget och kundanpassade behov.

Säljaren tjänar mellan 2 procent och 7 procent av varje framgångsrik biljett eller registrering.

Santosh har tio års erfarenhet inom mjukvaruindustrin i Storbritannien, USA, Finland och Indien. Han har också lång erfarenhet av produktutveckling, konsulttjänster för FTSE100 företag och nystartade företag över hela världen. Vissa organisationer som Santosh var inblandad i byggprodukter inkluderar BBC iPlayer, eBay Storbritannien, Cyclone Commerce, OnStation, William Hill, talade Software, Vodafone, och Allianz Cornhill Insurance.

Santosh har satt upp startups och Explara är hans tredje försök att uppnå start framgång. Hans team består av före detta företagare, analytiker, globala start ingenjörer och djupdomänexperter.

“Vi är fanatiker om bra kundsupport [ger], och vi upprätthålla goda relationer även om någon är inte vår kund. Vi tror på långsiktiga existens snarare än kortsiktiga vinster, tror inte på traditionellt tankemönster, tror i kompetensutveckling i stället för en stor grad av utbildning och anser att entreprenörskap är det bästa sättet att bygga bättre samhälle “, sade Santosh.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera