Intel förbereder sig för att schakta Bulldozer med lanseringen av Core i7-2700K processor

Länge ryktas som Intels första svar på AMDs Bulldozer-plattformen, har nya Core i7-2700K processor officiellt lanserades som den snabbaste Sandy Bridge desktop chip. Quad-core processor bör redan vidga prestanda mellan Bulldozer flaggskepp FX-8150 och Sandy Bridge high end, men på ett ungefärligt pris på $ 330 (enligt CPU World), den i7-2700K är nästan $ 100 dyrare.

På 3.5GHz (med en 3.9GHz Turbo Boost), är den nya Core i7 100MHz snabbare än Core i7-2600K, som redan har hemländers FX-8150 i stort sett alla benchmark-tester hittills. Och som “K” i produktnamnet anger, har det en olåst klocka multiplikator för att underlätta överklockning. Inga ord ännu om huruvida den nya processorn introduktion kommer att leda till en prissänkning i i7-2600K att göra det ännu mer konkurrenskraftigt med Bulldozers. (Tecken tyder på att “nej” eftersom det inte finns några belägg för processorn pris har spiked i Europa efter lanseringen av Bulldozer.)

Redan har boutique systemet tillverkare Maingear meddelat att den erbjuder den nya Core i7 i sina Shift och F131 stationära datorer, vilket ger användarna möjlighet att få företaget klocka den till 5 GHz eller högre. En F131 med i7-2700K börjar på $ 1228, medan en Shift utrustad med en börjar på $ 1985. Ingen tvekan andra spel PC företag kommer att tillkännage sina egna system med det nya chipet under de kommande dagarna.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under