Mobile Device konvergens – är spel på telefon enheter steg för långt?

Jag är fruktansvärt lat och i stället skriva en artikel om Nokia, Apple och Sonys tryck för en mobil enhet som effektivt kan användas för kommunikation och spel, har jag helt enkelt kopieras klistras konversationen som inspirerade den här; ====== ====, Karen Friar: hej – tänkt att fråga dig … vad tror du om rykten om en PlayStation Phone, Dave: PlayStation telefon – jag antar att det kommer att likna PSP eller helt enkelt en ad-? på för PSP, Karen Friar: jag undrar om det är värt dem att göra det, Dave: PSP har redan viop funktioner, Dave: så det är inte så stort steg, Dave: med Nokia och Apple verkligen driver nivån / kvaliteten på spel på sina mobiltelefoner deras uppenbarligen en marknad för konvergens av mobila spel och mobila kommunikationsenheter

Karen Friar: hmmm intressant; Dave: Nokia spenderar en förmögenhet på att främja deras nya N-Gage och kompatibla telefoner, Dave, och Apple visade så många spel i deras App Store demos som de gjorde andra program, karen Friar: hmm; karen Friar: bra att veta, Dave: jag tror att de ser det som nästa “musik convergance”, Karen Friar: tack – det är en intressant punkt, Karen Friar. en låda för att göra allt – i handen; Dave: Apple fick så orolig för iPod monoply när Sony ericsoon och liknande börjat lägga musik kapacitet till sina telefoner som de skapade iPhone, Karen Friar: jag inser inte att så var fallet, Dave: tänk om telefonen hade alla iPod kapacitet – som kommer att tillbringa en extra £ 100-200 för en iPod, Dave: så nu ser de handenheter som PSP lägga VoIP och Nintendo DS outselling iPod, iPhone kombineras (som enligt Andrew Lim kan bli en mobiltelefon. enhet för), Dave: Nokia försökte med N-Gage ca 5 år sedan och det var en flopp – enheten var för stor för en telefon och spelen var alltför dålig kvalitet betraktas som bra som gameboy, Karen Friar : allt beror på chipet så mycket som något, Dave: nu spel som Spore kommer till mobila telefoner vi kan ta det mer på allvar, Dave: såväl Apples iPhone en bara har en 412mhz processor och 112mb eller Ram och ingen 3D-chip och men det visade man kunde driva en ganska bra spel på det, Dave: Google Android kommer att stödja 3D hårdvaruacceleration så vi bör se några allvarliga spelkapaciteten på deras plattform, Karen Friar: beror på om de vill gå i affärer eller spelmarknader .. . Dave, men det beror på om tillverkarna bygga hårdvara för att stödja det – prototypen Android-enheter har varit mycket dålig så långt, Dave: Well Apple skadades första gången genom deras brist på affärs app stöd. denna gång de har åtgärdat en hel del av dessa frågor, Dave: har de inte riktigt gjort något för spel som att lägga 3D-acceleration, men de har en fast SDK som gör att producera spelinnehåll för utvecklare mycket lättare, Karen Friar: yeah- -den demo sett bra, Dave: jag tror att konvergensen är bra och jag älskar att kunna flera saker på en enda enhet – men jag tror Gaming har så olika krav på en mobil kommunikationsenhet som du sannolikt kommer att sluta med något som gör en sak bra och andra dåligt eller någon hybrid som gör båda sakerna uselt

==========; Tack vare Community Manager Karen för att jag publicera det här.

Om någon annan vill prata med mig om någon slumpmässig IT ämne skicka mig ett personligt meddelande och jag ska lägga till dig i min Messenger (jag använder Skype, Yahoo och Google Jag kommer inte installera någon mer än så).

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation