NetApp adresserar den okända datalagringsproblem

NetApp Australia vice vd Steve Manley har erkänt att medan företagen gör rätt beslut genom att flytta till molnet, han sade att de inte tar hänsyn till hur datalagring ska hanteras, och som orsakar ett problem.

På tal till webbplatsen, förklarade Manley företag är inte medvetna datalagring förvaltning i molnet kommer att hamna skapa silos – mycket liknar silorna som fanns inom de traditionella infrastrukturer de flyttar ifrån.

“Min största frustration … är att det största problemet [CIO] kommer att bli träffad i ansiktet med en massiv datahantering problem, eftersom det är det sista de tittar på när de övergår i molnet”, säger han sa.

Manley hävdade lösningen på hur man kan undvika detta déjà vu situation är att ha en data tyg strategi, något som NetApp har drivit under de senaste åren, och förstärktes nyligen av NetApp nytillträdde vd George Kurian.

Manley sagt finns det CIO: er som inser att silo datahantering i molnet blir ett problem. Han sade att egenskaperna hos dessa CIO är de som är öppna för att omfamna ny teknik, såsom laget över på ING Direct, en nyckel NetApp kund, eller är en del av företag som var tidiga användare av moln.

“CIO börjar inse att du måste tänka på hur du hanterar dina data mellan på prem, off-prem, bimodal. Vad de inte har lagt fram i sinnet är hur gör man det över leverantörer, och som kommer tillbaka att bryta silor “, sade han.

För detta problem, sade Manley NetApp arbetar genom en “mycket varm och bra samarbete” med molnleverantörer som Amazon och Microsoft Azure för att hjälpa företag att bryta ner dessa silos, även om “det inte är i allas intresse att ha dessa samtal”.

I slutändan för NetApp, Manley sade motivationen är att hjälpa kunder, även om det innebär rörliga kunddata utanför sin plattform eftersom avkastningen på investeringen skulle vara slut större.

Vi måste identifiera vad våra kunder försöker göra och hur vi hjälpa dem på den resan. Om det innebär att trycka ut data till en hyperscaler och det lossnar vår plattform så är det mitt jobb att få den på rätt kostnad mediet.

Men medan jag gör att jag ska bygga ett förtroende med min kund. Detta är bara en av de saker som vi försöker lösa, så vi kommer i sig att bli bättre på andra saker och vi kommer att tjäna pengar på det också.

Detta är trots det faktum att NetApp är ett företag som inte har uppnått en positiv omsättningstillväxt för de senaste sex kvartalen. Men till den punkten, Manley antydde att bolaget räknar med att kunna redovisa en positiv tillväxt snart, säger att i Australien och Nya Zeeland region ensam, har företagets anställda ökat med 10 procent sedan början av budgetåret 2016.

“Förra året såg enorma antagandet av denna teknik i ANZ marknaden. Denna marknad är absolut en bra indikator på var vår bransch är på väg så det inte förvåna oss att detta kommer att antas här först och sedan i andra [regioner]” han sa.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin