Nginx, den populära öppen källkod webbserver, går kommersiell

Den som betalar någon uppmärksamhet till webbservrar vet att Apache är den mest populära webbservern. Vad enda professionella webbutvecklare och administratörer vet är att, Nginix, en högpresterande, öppen källkod webbserver, kämpar med Microsofts Internet Information Services (IIS) för andra plats.

Nu, i syfte att hoppa IIS och göra anspråk på Nr 2 plats för sig själv, har Nginx (uttalas Motor-X) meddelat att tillgången på Nginx Plus, en fullt stöd version av serverprogrammet. Den nya versionen kommer inte bara med professionella supporttjänster, som har funnits sedan februari 2012, men med ytterligare funktioner. Den kommersiella versionen har utvecklats och stöds av Nginx kärningenjörsteam och finns på ett abonnemang som börjar på $ 1350 per instans per år.

“Det har funnits stort intresse i en kommersiell version av vår programvara med öppen källkod för kunder som kräver företagsorienterade funktioner och tjänster”, säger Gus Robertson, VD för Nginx. “Lanseringen av Nginx Plus ger företag med exakt all innovation vår öppen källkod produkt parat med avancerade funktioner och tjänster som ger större flexibilitet och minska komplexiteten för våra kunder.” Robertson slutsatsen “Det är allt som folk känner och älskar om Nginx plus ytterligare funktioner och stöd. ”

Enligt företaget, “Som affärskrav fortsätter att utvecklas snabbt, såsom övergången till mobila och explosionen av dynamiskt innehåll på webben, CIO söker hela tiden efter möjligheter att öka programmets prestanda och utveckling smidighet och samtidigt minska beroendet på sin infrastruktur . Nginx Plus ger en flexibel, skalbar, enhetlig tillämplig lösning som var specialbyggda för dessa moderna distribuerade applikationsarkitekturer.

Specifikt Nginx Plus kommer att erbjuda webbapplikation hälsa kontroll, kommersiell kvalitet aktivitet övervakning, avancerad lastbalansering, dynamisk omkonfigurering, utökade loggning, hög tillgänglighet och adaptiv media streaming. Den avancerade webbservern har testats och certifierats för användning i produktionen på Amazon Web Services Linux instanser, Red Hat, CentOS, Ubuntu och Debian.

Den nya produkten är sannolikt att hitta kunder. Enligt augusti Netcraft undersökningen har Nginx 14,55 procent av den totala webbmarknaden, med mer än 100 miljoner aktiva webbplatser. Av de miljoner webbplatser, visar Netcraft att med 136,815 platser är Nginix den näst mest populära webbserver med 14,89 procent av världens mest trafikerade webbplatser.

Företaget hävdar att Nginx är den mest använda webbservern bland världens bästa 1000 mest trafikerade platser. Verksamheten hävdar också att det krafter 35 procent av världens främsta 10.000 mest trafikerade platser, och 44 procent av platserna på Amazon AWS. Bland Nginx nuvarande användare är sådana webbmakter som Netflix, Dropbox, Pinterest, Airbnb, WordPress.com, Box, Instagram, GitHub, Soundcloud, Yandex, och Zappos.

Kort sagt, det finns mer än nog av en kundbas för Nginix, företaget, att ha alla förväntningar för den kommersiella versionen av Nginx, öppen källkod webbservern, att vara en mobiliserande framgång.

 Berättelser

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Webbservrar Microsoft IIS och Nginx kamp för andra plats, kommersiell support nu tillgängliga för öppen källkod Nginx webbserver, Apache släpper första stora nya versionen av populära webbserver i sex år, Nginx tar 2: a plats i webbservrar från Microsofts IIS, Apache och IIS webbserver rival Nginx växer snabbt

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning