Optus lanserar Volte över australiska huvudstäder

Optus har meddelat lanseringen av sin voice-over-LTE (Volte) kapacitet över dess 4G Plus mobilnät, med början i de stora huvudstäderna i Sydney, Melbourne, Canberra, Brisbane, Perth och Adelaide.

Använda förmågan gör det möjligt för Optus kunder att använda rösttjänster utöver data över 4G, vilket innebär högre kvalitet samtal och snabbare anslutningar.

“Volte ger kunderna en rad fördelar, inklusive HD-kvalitet röstsamtal, snabbare samtalsförbindelser, och möjligheten för kunderna att göra flera saker på sin enhet när du surfar och ringer ett samtal över en 4G-anslutning”, säger Dennis Wong, tillförordnad VD av nätverk på Optus.

Vi har testat och tweaking Volte för den bästa kundupplevelsen, och vi är glada Optus kunder kommer att börja se fördelarna med denna teknik på vår 4G Plus nätverk.

Wong tillade att teleoperatör kommer att expandera sin Volte till andra områden, “särskilt i regionala Australien”. Optus “Volte kommer inledningsvis endast att finnas tillgänglig på Samsung Galaxy S7 och S7 Edge, med fler enheter läggs senare, och endast betalas i efterhand konsument- och SMB-kunder.

Som jämförelse, lanserade Telstra sin Volte kapacitet i september förra året för att både Android och iOS användare, medan Vodafone Australien lanserade Volte före jul börjar endast med Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge +, och Not 5 användare.

Optus först lanserade sitt 4G Plus nätverk under 2013, vilket gör att den Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide och Canberra. Dess totala 4G-nät nådde 92 procent av den australiensiska befolkningen i januari.

Telstra har tippat sitt 4G-nät för att nå 98 procent av den australiensiska befolkningen per den 30 juni i år, och 99 procent senast den 30 juni 2017 medan Vodafones 4G-nät täcker nu 95,3 procent av befolkningen, eller 23 miljoner människor.

Enligt marknadsundersökningsföretaget Kantar var Optus registreras som har 22,7 procent av den totala mobilmarknaden andel i slutet av mars, efter att ha ökat med 1,4 procentenheter. Prepaid förblivit densamma, på 21,5 procent, medan efterhand ökade med 2 procentenheter, upp till 24 procent, och inget kontrakt steg med 3,8 procentenheter till 20,6 procent.

Klagomål till Telekommunikation ombudsmannen (TIO) om Optus har stigit tillsammans med sina kundnummer, dock, i klagomålsstatistiken för januari-mars 2016 högst i förhållandet klagomål var återigen Optus, som såg 7,9 klagomål per 10.000 tjänster. Detta signalerade en ökning med 8,2 procent jämfört med föregående år.

Telstra hade 41,1 procent av den totala marknadsandelen, Kantar sade, upp från 39,7 registreras förra året procent trots sina tre nätverksfel. I förbetalda, håller det 41,7 procent av marknaden, en ökning med 4,1 procentenheter jämfört med föregående år, i efterhand, det har 43,6 procent, en ökning med 1,2 procentenheter, och inget kontrakt, håller den 30,1 procent, en minskning med en procentenhet.

Telstra hade också den näst högsta andelen klagomål med 6,4 per 10.000 tjänster. Detta stod för en 7,2-procentig minskning jämfört med föregående år.

Vodafone Australien, under tiden, sjönk med 1,3 procentenheter av den totala marknadsandel ned till 15,2 procent. I kontantkortssegmentet, det förlorade 1,4 procentenheter i marknadsandel ned till 14,2 procent, i efterhand, det förlorade 1,3 procentenheter ner till 16,5 procent, och i inget kontrakt förblev det samma, på 12,3 procent.

Men Vodafone markerade en betydande minskning med 57 procent jämfört med föregående år, ned till bara 3,7 klagomål per 10.000 tjänster.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow