Pollenizer samarbetar med Commonwealth för DataStart initiativet

Sydney-baserade start inkubator, Pollenizer, samarbetar med Institutionen för statsministern och regeringen att leverera en öppen data initiativ DataStart.

Sponsrad av Google och Optus kommer DataStart se deltagarna inflytande över 7500 öppna datamängder via data.gov.au, tävlar om högsta vinsten att se deras koncept odlades fram till leverans, som en del av niomånaders Pollenizer Success kärnprogrammet.

“Genom att sponsra ett stödprogram det tillåter grundare banan för att hitta en globalt skalbar och värdefull affärsmodell, och inte bara initiera projekt och bara hoppas att de skala,” Daniel Ringrose, partner på Pollenizer sagt.

Regeringen förstår nu att en snabb misslyckande skulle skapa inlärnings insikter och nya idéer kan svänga.

Ringrose sade öppna data kommer att vara ett kraftfullt verktyg för DataStart deltagarna inte bara ett recept. Han sade att deltagarna ges frihet och stöd för att kreativt mash-up information och upptäcka nytt värde som inte har tänkt på tidigare.

Grundarna kan bedriva sin stora vision utan begränsningar att följa uppdrag teman eller resultat “, sade han.” Det är grundare, inte data, som kommer att göra det här programmet lyckas.

Han sade att regeringen nu backar grundare att driva begrepp inom branscher de brinner.

“Tidigare initiativ har fokuserat på att lösa regerings utmaningar som kanske inte har internt även med stora budgetar”, sade han.

Startups förnya sig för att störa industrier genom att upptäcka nya affärsmodeller, tidigare koncept skulle uppfylla förutbestämda statliga samhälleliga mål för att få stöd.

Sedan sin utnämning i september, har premiärminister Malcolm Turnbull ständigt bekräftade sin ståndpunkt om vikten av att investera i vetenskap, främja utbildning inom vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM), och stödja startups i Australien.

“Om vi ​​vill förbli en välmående, första världsekonomin med en generös välfärds skyddsnät, måste vi bli mer konkurrenskraftiga, måste vi vara mer produktiva. Framför allt måste vi vara mer innovativa” Turnbull sade tidigare.

Vi måste arbeta mer vigt, mer innovativt, måste vi vara mer flexibel i hur vi ta de enorma möjligheter som presenteras för oss. Vi strävar inte efter att bevis oss mot framtiden. Vi strävar efter att omfamna den.

Den DataStart Processen kommer att se en lista över utvalda sökande slå sina idéer till en panel av domare från regeringen, industrin, och investeringsorganisationer, med sina idéer bedömas utifrån kriterier såsom innovationsnivån och kommersiella bärkraft.

Vinnaren kommer att tillkännages den 18 januari 2016 och kommer att få teamcoaching och handledning en gång i veckan från Pollenizer programmet, samt utbildning i Pollenizer s “start vetenskap” metod och ett kontor i Sydney CBD.

Dessutom har Pollenizer Investments också samarbetar med Högerklicka Capital att erbjuda en AU $ 200.000 frö kapitalinvesteringar. Om båda företagen är överens om att investera i idén, kommer den framgångsrika start att kunna komma åt de medel för att utöka sin verksamhet och dra en lön under inkubationstiden.

“DataStart är en möjlighet för startups, inkubatorer, stora företags, och regeringen att arbeta tillsammans för att leverera kostnadseffektiva och innovativa digitala tjänster”, statsrådets avdelning sade.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Enligt en rapport [PDF] från Pricewaterhouse Coopers (PwC), beräknas den australiska tech startsektorn har potential att bidra med över AU $ 100 miljarder dollar, eller 4 procent av landets bruttonationalprodukt med 2033, PwC har även belastats med roll strategisk rådgivare för DataStart.

Data61, resultatet av en sammanslagning av den digitala produktiviteten arm Commonwealth vetenskaplig och industriell forskning Organisation (CSIRO) och National ICT Australia (NICTA), kommer också att ge DataStart och dess deltagare med stöd för att få sina idéer från marken.

Förra veckan började CSIRO arbetet med sin PÅ program, en del av sin strategi 2020 som syftar till att ansluta CSIRO med entreprenörs samhället i Australien initiativ.

ON programmet kommer att vara nyckeln till att leverera mer banbrytande innovation från CSIRO, “Liza Noonan, verkställande chef innovation och på program bly sagt.” Ett av de första initiativ ON är en ny accelerator för CSIRO koncept med hög potentiell inverkan.

Enligt CSIRO, var acceleratorprogram föddes ur tanken att Australien har mer än tillräckligt med talang, det bara kräver rätt miljö och stöd.

“Detta program skiljer sig från andra acceleratorer ute” Noonan sade vid den tidpunkten.

Dessa är djupa teknikprojekt som korsar ett brett spektrum av branscher, från tillverkning till jordbruket. Vårt slutmål är att få tekniken ut på marknaden som kommer att ta itu med stora utmaningar vi står inför som nation.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera