PostgreSQL: Enterprise dragkraft, utmanar framåt

PostgreSQL, en databas med öppen källkod konkurrent till artister som Oracle, vinner dragkraft i företaget, men det finns fortfarande hinder för adoption.

Den databas med öppen källkod har nyligen garnering uppmärksamhet. PostgreSQL fick också vissa spel efter Salesforce.com anlitade en av de ledande bidragsgivarna till projekt med öppen källkod. Salesforce körs på Oracle, som är också dess största rival, och uppenbarligen vill diversifiera sin databas alternativ.

Också, EnterpriseDB Tom Kincaid – varför SalesForce.com hyra PostgreSQL expert, Öppen källkod: Dess verkliga kostnaden och där det går snett med Monty Widenius?

En undersökning som sponsras av EnterpriseDB, ett företag som tillhandahåller PostgreSQL tjänster, fann följande

Det finns några varningar värt att notera. Den första är att EnterpriseDB sponsrade undersökningen och kan dra nytta genom att tala upp PostgreSQL. Den andra artikeln att notera är att undersökningen bygger på 150 respondenter och 12 av den globala 500.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

40 procent av PostgreSQL installationer under 2012 stödde verksamhetskritiska applikationer,. Ytterligare 40 procent stöds rapporteringsfunktioner,. Nästan 50 procent av användarna halverat databaskostnader med 50 procent,. Men 23 procent rapporterade besparingar på 10 procent eller mindre. 29 procent av användarna sade att de skulle gradvis ersätta äldre databaser med PostgreSQL,. 14 procent använder PostgreSQL i hybridmiljöer,. 45 procent sade PostgreSQL största utmaning var hanteringsverktyg med ytterligare 36 procent citerar prestanda som en fråga,. 66 procent sade att de skulle fortsätta PostgreSQL adoption trots utmaningar.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september