HP Scanjet N8460 Review

Dokumentscanners finns i många former och storlekar, och HP: s Scanjet N8460 är en av de största och märkligblickande stationära modeller som vi har sett.

Baserat på en flatbädds design med en stor 100-ark automatisk dokumentmatare, kan Scanjet N8460 köra obevakad när konvertera dina pappersdokument till digitala skanningar med en hastighet av upp till 35 sidor per minut (ppm) i svartvitt eller 20 ppm i färg. Det kan också hantera automatisk dubbelsidig scanning och har många avancerade efter scanning alternativ. Lägga till sin flexibilitet, är flatbädds plattan tillräckligt stor för att klara av överdimensionerade dokument på upp till 216 mm med 356 mm, så att du kan skanna större dokument såsom tidningar och foton.

En utmärkt mjukvaran inkluderar fullständiga versioner av mycket respekterade applikationer såsom Scansoft (nu Nuance) Paperport, I.R.I.S. Readiris Pro OCR och Kofax VirtualReScan. Eftersom detta är en professionell nivå produkt, det finns ingen störande prövning eller reducerad funktionalitet programvara.

Införandet av dessa paket innebär att du kan enkelt införliva Scanjet N8460 i befintliga elektroniska arbetsflödessystem. Till exempel kan du skanna dokument direkt till en Microsoft Sharepoint Portal. Dina skanningar kommer också att automatiskt optimeras för att leverera den bästa kvaliteten för den minsta filstorleken, paketet innehåller också en full arkivdokumenthanteringssystem.

Våra tester bekräftade HP: s påstådda skanningshastigheter, när scanning väl har påbörjats – även ha tryckt på knappen scan det finns oftast en försening på flera sekunder medan PC-programmet laddas upp och skanner initierar.

Till skillnad från vissa dokumentskanning lösningar erbjuder N8460 enda USB (2,0) anslutning och måste därför förbli bundna till en dator vid användning. Den bifogade Datorn måste också användas för att distribuera skannade dokument kring företagets nätverk.

I själva verket är N8460 en relativt dum enhet: trots ett urval av kontrollknappar och en liten LCD-statuspanel, nästan alla av den smarta behandlingen utförs på datorn med HP: s medföljande programvara.

Trots detta, kan sofistikerade skanningsjobb initieras direkt från skannern när värdprogrammet har konfigurerats: fyra programmerbara knappar finns som kan anpassas efter förkonfigurerade skanningsprofiler. Ett urval av dessa har förinstallerat, som du enkelt kan ändra på för att passa dina egna behov. Exempelvis knappen en kan konfigureras för att skanna enkelsidiga på 150 dpi i gråskala, medan knappen två skulle kunna initiera en dubbelsidig OCR skanna.

Avancerade alternativ ger dig kontroll över alla de parametrar som behövs för att säkerställa att en genomsökning levererar ett färdigt dokument som kräver ingen ytterligare justeringar. Dessa alternativ inkluderar automatisk rotation, tom sida borttagning och streckkod erkännande, för att bara nämna några.

Systemet fungerar bra när det har inrättats, men kontrollpanelen är inte till stor hjälp: mörkgrå knapparna sitter på en mörkgrå bakgrund, och var och en är endast märkas med ett nummer så du måste komma ihåg hur var och en har varit programmeras. Den enradiga LCD är inte bakgrundsbelyst och är ofta för liten för att förmedla information som behövs, vilket resulterar i ett meddelande som rullar långsamt över skärmen, bromsa menynavigering.

HP: s försök att sammanföra alla programfunktioner för skannern i en enda manöverpanel är inte en odelad framgång: på en ren installation av 32-bitars Windows Vista vi stött på några till synes slumpmässiga glapp, och programmet inte i allmänhet för att ge dig en bra känsla för vad som är tänkt att hända. Till exempel att starta diagnostikverktyg programvara ger upp en skärm som visar meddelandet “skannern inte hittas”, som återstår för flera sekunder innan på skärmen meny befolkat.

Dessa är egenheter som du får lära dig att arbeta med, även om den oinvigde kan ibland undra om systemet fungerar korrekt. I en kontorsmiljö, där många anställda kommer sannolikt att behöva skanna dokument, skulle vi vilja se en tydligare metod för kontroll där vem som helst kunde gå upp till skannern, hitta rätt knapp scan intuitivt och gå bort säkra på att deras dokument bearbetas korrekt.

Den Scanjet N8640 är snabb och tillräckligt flexibel för att hantera en mängd olika dokument och kommer med en mycket kapabel mjukvarupaket. Men skulle systemet som helhet gynnas av en användbarhet makeover.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator