Huaweis Enterprise Business hjälper lyft försäljningen med 19 procent på årsbasis

Huawei Technologies meddelade på måndagen att det lyfte försäljningsintäkter från år till år med 19 procent för första halvåret 2014 till 135.8 miljoner yuan (21,88 miljarder US $).

Huawei finansdirektör Cathy Meng sade omsättning och resultat för första halvåret 2014 är i linje med bolagets förväntningar, och anser att dess insatser i företagets verksamhet har “börjat löna sig” där bolaget har “haft ökad tillväxt” i detta område.

“Driven genom att öka investeringarna i LTE-nät i hela världen, Huawei har ytterligare befäst sin ledande position inom mobilt bredband. Den snabba tillväxten i mjukvara och tjänster bidrog till att upprätthålla en stadig tillväxt i vår carrier-nät affärer”, sade hon i ett uttalande.

Meng sade också att bolaget har uppnått “kvalitet och hållbar tillväxt” i sin konsumentverksamhet, tillskriva ökningen till varumärkeskännedom och en bula i den globala försäljningen av smarta enheter.

Vårt flaggskepp smartphone, Ascend P7, som säljs i mer än 70 länder och regioner “, sade hon.” Vi är övertygade om att vi under 2014 kommer att uppnå en hållbar tillväxt, stabila verksamhet, och friska ekonomi.

I mars rapporterade Shenzhen-baserade företaget det, uppnått sina affärsmål för 2013, och räknar med att rapportera en 8,6 procent klättra i intäkter till 239.03 miljoner yuan (miljarder US $ 38,19), från 220,2 miljarder yuan under 2012.

Eric Xu, Huaweis roterande och tf VD, sade då att “gynnsamma globala makroekonomiska och industrimiljö” bidragit till att öka företagets intäkter.

“Vår betydande global närvaro har hjälpt oss att uppnå en stabil och kontinuerlig tillväxt i transportören nätverk, företag och konsumentföretag”, sade han.

Framöver Huawei sa att det syftar till fast beslutna att “öppen innovation och samarbete, skapa större värde för våra kunder, driva IKT-branschen, och i slutändan bidra till att bygga en bättre uppkopplad värld”.

Detta är trots det faktum att den kinesiska nätverksleverantören fortsätter att vara, förbjöds av den australiska federala regeringen, för att delta i National Broadband Network. Förbudet infördes av den tidigare Labor regeringen på inrådan av Australiens nationella säkerhetsorgan över oro för bolagets påstådda kopplingar till den kinesiska regeringen.

Företaget har också fångats upp i liknande, fientliga utbyte med den brittiska och amerikanska regeringen. Tidigare i år, Huawei ogillade, brittiska regeringens förbud mot sin videokonferensutrustning, över farhågor att säljaren hade kopplingar till den kinesiska regeringen, sade att det var “vilseledande” och baseras på “felaktig” information.

Huawei början vunnit ett kontrakt med British Telecom till utbyggnaden nätverksutrustning för Storbritanniens nationella infrastrukturen under 2005, men brittiska statliga myndigheter, inklusive inrikesdepartementet, justitiedepartementet, och Crown Prosecution Service, var enligt uppgift i uppdrag att sluta använda systemen vid interna möten amid bekymmer de kan vara inbäddade med gäng enheter.

Den amerikanska regeringen har också länge anklagat Huawei för att spionera på amerikanska företag på uppdrag av sin regering, där amerikanska företag har tidigare varit, uppmanas att bojkotta att använda sina produkter. Trots detta, COO för företag i USA, Jane Li, bekräftade i januari den kinesiska nätverksutrustning maker var, fortfarande engagera partners och kunder på marknaden, om sina produkter och svar hade varit “mycket positivt”, och att företaget var ” inte lämna “landet.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, smartphones, Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser, rörlighet, Galaxy Note 7 minns, Polar M600, Honor 8, Samsung Gear S3 (MobileTechRoundup showen # 380), Cloud; ansluten behöver moln era bättre nätverk

Galaxy Note 7 minns, Polar M600, Honor 8, Samsung Gear S3 (MobileTechRoundup showen # 380)

Ansluten behöver moln era bättre nätverk