IBM ser bandkopia som fast moln alternativ

Mark Lantz, en IBM forskare, är en av många övertygade om att bandet är en bra moln backup, Credit. IBM

IBM tar en av de äldre backup lagringsteknik – tape – och ge det ett moln snurra. Big Blue tillsammans med partnern Fujifilm har avancerad teknik nog att hävda att bandet är ett bra alternativ för att säkerhetskopiera molnapplikationer arkiv.

Enligt IBM Research och Fujifilm, kan de nu packa 220 TB på en bandkassett. Att mängden lagringsutrymme är jämförbar med 220 miljoner böcker eller 1,37 biljoner mobila textmeddelanden.

IBM kommer att lyfta band moln förskott lagring vid National Association of Broadcasters konferens i Las Vegas.

Enligt IBM är tejp perfekt för molnapplikationer att migrera arkiv och säkerhetskopiera data eftersom det har kryptering inbyggt har ingen strömförbrukning och kan läsas under tre decennier till en kostnad av några ören per GB.

IBM och Fujifilm förra året meddelade att de kunde avancera lagringskapacitet band.

Hur populär band blir som ett moln backup återstår att se. IBM, som har en talang för att uppfinna stordator, nu satsar bandet kan vara höften igen.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin