Indonesien för att reglera online shopping

Indonesien planerar att rulla ut nya e-handelsbestämmelser för att minimera bedrägerier och bygga människors förtroende för online shopping.

Azhar Hasyim, chef för e-handel vid ministeriet för kommunikation och information, sade att hans departement var funderar över nya regler för elektroniska registreringssystem, som kommer att innehålla, e-handel, enligt en Jakarta Globe rapport lördag.

“En av registreringskraven är att elektroniska systemleverantörerna måste använda indonesiska domännamn” Azhar sade i rapporten, lägga till de nya reglerna kommer att genomföras någon gång i år.

Han noterade att det fanns många fall av bedrägeri i webbplatser med domännamn dot-com. vilket gjorde det svårt att hitta förövarna eftersom de inte var registrerade hos regeringen. “Vi kommer att tvinga [e-handelsföretag] för att använda indonesiska domäner i år”, sade ministern.

Nyheten kommer efter en månad Malaysia meddelade att det skulle, reglera nätet busineses från juli 2013, för att höja konsumenternas förtroende, mitt i en “oroande” ökning av elektroniska transaktioner, bedrägerifall.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

PayPal utökar samarbetet med Mastercard