Intels nästa gräns: Strömförsörjning robotar

Intel gör en stor razzia i robotar, och vi talar inte bara om Google Android,. Jason Hiner / elaptopcomputer.com

När jag var i San Francisco för Intel Developer Forum för några år sedan, var jag chattar med en kollega tech journalist som berättade att han aldrig går till IDF.

“Jag är inte mycket av ett chip nörd”, sade han.

Jag minns att jag tänkte för mig själv att Intels stora confab handlade om mycket mer än de senaste Intel-kretsarna för att stöta upp hastigheten på persondatorer. Faktum är att jag anser att händelsen en av de bäst bevarade hemligheterna i branschen sedan Intel gör en hel del av de underliggande bitar som andra företag använder för att driva sina produkter – från sakernas till datacenter. Det gör ofta IDF en framtida indikator där industrin är på väg och hur det förändras.

Om det fortfarande gäller, både industrin och Intel själva är på väg att vända en intressant hörnet.

I årtiondet sedan jag började komma till IDF, har jag aldrig sett Intel satt en agenda så ambitiöst som den som den rullade ut på IDF 2015 på September 18-20 på Moscone West i San Francisco. Låt oss gå ner på listan av de saker som VD Brian Krzanich markerade

– RealSense –Using 3D-kameror, Intels RealSense kan aktivera enheter att förstå 3D utrymmen, mäta avstånd, göra 3D-skanningar, och reagera på 3D-gester, till exempel. Det är som Microsoft Kinect för dator, surfplattor och smartphones, men det kan göra ännu mer

– 3D Xpoint –This ny arkitektur som syftar till att dramatiskt öka högprestandaberäkningar är bröd-och-smör Intel saker. Krzanich kallade det största förväg i minne och lagring i 25 år och sa att det skulle driva genombrott inom medicinsk rese

En utökad vinter hotande för OEM, när robotar eliminera jobb, kommer människor att hitta bättre saker att göra, Microsoft och mobil: Söka efter en väg framåt, som kommer att ha modet att bygga framtiden igen, Apple Watch:? Nu det hårda arbetet verkligen börjar, BlackBerry har inget att förlora, så varför inte prova Android, Kan Windows 10 spara PC?

– Identitets IQ – “Wearables kan hjälpa till att lösa lösenord problem”, sa Krzanich. Intel visade upp en säkerhets armband kallas Identity IQ som använder en kombination av armbandet, kameror och lösenord för att autentisera dig. När närmar sig datorn och det r

– “Curie” sakernas chip –Krzanich visade upp företagets sakernas chip uppkallad efter vetenskapsmannen Marie Curie. Det är storleken på nageln och inkluderar en end-to-end mjukvaruplattform också. Självklart är det som syftar till att ta på ARM marker i sakernas lopp.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Collaboration; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har den “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

– Epid –Enhanced Privacy Namnet är bolagets säkerhetsplattform för sakernas Internet. Vi har börjat höra IoT säkerhets mardrömmar nyligen som Jeep Cherokee hacka som tillät angripare att komma åt och styra fordonet på distans. Krzanich sa att s

Intel visade också upp speglar som kan ändra färgerna på kläderna du försöker på med bara en gest, smarta automater som känner igen kunder och kan styras utan att röra dem (och sprida bakterier), och en smart klämma för en baby bil sits som ansluter till en smartphone och hjälper till att hålla nya föräldrar från att glömma barnet (tydligen en utbredd fara för den anslutna ålder). I samarbete med Mark Burnett, Intel meddelade också en dokusåpa som heter USA: s stora beslutsfattare som kommer att förvandla nördar och innovatörer i TV-stjärnor.

Det finns vissa saker som maskiner är helt enkelt bättre på att göra än människor, men människor fortfarande har gott pågår för dem. Här är en titt på hur de två kommer att arbeta tillsammans för att leverera en mer kraftfull framtid för IT, och den mänskliga rasen.

“Robotindustrin är på randen till omvandling”, säger Krzanich.

speciell funktion

Intel missade den mobila revolutionen, även om det såg det komma. ARM-baserade chips nu makt i stort sett alla smartphones på planeten – och de flesta av tabletterna, alltför. Efter år av kämpar för att få ett fotfäste i mobil, är Intel nu till synes ser förbi det. Företaget ställer sina satsningar på framtiden för sakernas internet och robotar.

Sakernas Internet kommer att bli en tuff sälja eftersom samma saker som orsakade Intel att förlora i mobil – dess marker är för dyra och alltför makthungriga – är ännu mer av ett problem i sakernas värld, där enheter är ofta ännu mindre , mer energimedvetna och mer priskänsliga.

Men när det gäller robotar, kan Intel ha en chans. Vad robotar efterfrågan är rå datorkraft, och det är där Intel skiner. Robotar är också större, dyrare, och redan kräver mycket kraft, så ingen av ARM: s fördelar jämfört med Intel-kretsarna kommer in i bilden.

Den andra saken som Intel har talar för det i robotar är att det gör investeringar i sensorer som dess RealSense kameror, som redan visar upp i verkliga produkter från Lenovo Yoga 15 och Savioke Relay robot som är används som en leverans assistent på hotell.

Krzanich sa, “Vi vill att våra enheter för att bete sig mer som människor.”

I demos på IDF 2015, RealSense uppförde lovande. Det gjorde 3D skanningar av människor och förvandlade dem till verklighetstrogna avatarer. Från bärbara datorer som den Leonovo Yoga, kände det förflyttningar av människor och översatt det till spel på en mycket mer exakt takt än Microsoft Kinect, till exempel. Och det hjälpte vrid Savioke Relay till en användbar robot som redan dyker upp på hotell i norra Kalifornien.

Så, om du vill veta var Intel kommer att investera sin dyrbara tid och resurser i en värld som inte behöver nästan lika många nya servrar och datorer som används för att – och där företaget redan har förlorat mobil revolu- -den svar är mycket sannolikt att vara robotar.

webbplatsens måndag morgon Öppnare är vår öppnings salva för veckan i tech. Som en global webbplats publicerar denna ledare på måndagen 08:00 CET i Sydney, Australien, som är 6:00 Eastern Time på söndag i USA. Den är skriven av en medlem av webbplatsen globala redaktion, som består av våra ledande redaktörer i Asien, Australien, Europa och USA.

Tidigare på måndag morgon Öppnare

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik