iPhone 5SE: Sense, eller nonsens?

Vem vill är att se fyra-tums iPhone göra en retur? Tja, om det senaste ryktet gör rundor är sant, hoppas Apple att en hel del av er gör, eftersom det kan ha en på gång redo att landa så tidigt som mars.

Under de senaste månaderna detta rykte har byggt upp ganska högt tempo, men kärnan i den är oförändrad – i grund och botten, efter att ha gett 4-tums iPhone chop, planerar Apple att återinföra det igen eftersom det finns vissa människor som hatar hoppa till en 4,7-tums skärm.

Alla rykten verkade som tyder på att denna enhet skulle kallas iPhone 6c.

Sedan slutet av förra veckan, 9to5Mac sa att nej, det nya 4-tums enhet kommer inte att kallas iPhone 6c, utan kommer att kallas iPhone 5SE. Nu enligt “källor” den här enheten kommer att ha samma utseende på iPhone 6 / 6s, har 8 / 1.2MP kameror och A8 / M8-processorer [en uppdatering till ryktet säger nu A9 / M9 från iPhone 6s, gör 5SE namn verkar ännu mer löjligt] från iPhone 6, har de trådlösa chipset och färgalternativ för iPhone 6s. Det är också påstås levereras med livebilder funktionen.

Enligt 9to5Mac “, den kommande” 5SE “presenterar en design som liknar 2013 flaggskepp men uppgraderade interna, mjukvara och hårdvara funktioner som smälter den gamla designen med modern teknik från de senaste två iPhone uppgraderingar”, men sedan fortsätter med att säga att den “fasade, glänsande kanter” har som finns på de gamla iPhone 5s “ersatts med böjda glas som på iPhone 6 och 6s linjer.

Förvirrad? Jag är.

Låt oss ta en snabb resumé av var vi är. Officiellt vet vi ingenting. Det finns vissa leveranskedjan indikatorer som tyder på Apple förbereder en 4-tums erbjudande, men så långt som verkliga bevis går, vi är i Bigfoot territorium.

Hårdvaran specs låter rimligt nog, men namnet är meningslöst. IPhone 6c var meningsfullt, medan denna iPhone 5SE saker känns besvärligt, konstig, och meningslöst. Varför? Här är anledningen

iPhone 7 / 6c / 5SE: Vad kan Apple uppfinna den här gången, Hur mycket Google betalar Apple för att standardsökmotor plats på iPhone? $ 1 miljarder euro, är iPhone alldeles för jäkla dyrt, Hur man vattentät en iPhone eller Android-enhet

Med tanke på ryktet vi har, hur exakt är denna enhet i samband med iPhone 5s? Det enda det verkar dela är display-teknik, men det var sant av iPhone 6.

Varför är Apple namnge en ny enhet efter en telefon som släpptes nästan två och ett halvt år sedan? Sätt att få det att låta tilltalande.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

iPhone 5SE “låter som Apples kludgiest namn hittills. Jag vet att Apple namn har blivit konstigare under de senaste åren (till exempel, är inte MacBook Air Apples lättaste MacBook), men denna” special edition “tar det till en ny nivå.

Sedan finns hela anledningen till en 4-tums iPhone i första hand. Det verkar gå något liknande “bla bla, billigare iPhone, bla bla bla, en del människor vill ha mindre skärmar, bla bla.” Med tanke på att Apple mycket väl kunde ha sålt 75 miljoner iPhone under det senaste kvartalet, är det svårt att se vilka dessa människor att hålla tillbaka på att köpa iPhone är.

Kanske är det bara ett knep för att stötta upp försäljningen i ansiktet av en förutsedd 5,7 procent nedgång under det kommande året. Men ändå, det känns mer som en “kasta den på väggen och se om det fastnar” tillvägagångssätt som är mer anstår Samsung snarare än Apple.

Men om syftet att stärka försäljningen, varför virke enheten med en sådan konstig namn som länkar tillbaka till en antik luren? Varför inte bara kalla detta iPhone mini eller något? Kanske tanken är att länka tillbaka till iPhone 5s kommer att sätta bromsarna på den här enheten cannibalizing försäljningen av nyare, högre priser luren.

jag vet inte. Verkar skissartade för mig. Jag antar att vi får vänta och se.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig