Moto G, kung av värdesmartphones i Indien, konfronterar en Bonafide utmanare

Precis som Moto G har nyligen krönts mest populära, valuta för pengarna smartphone i den mest konkurrenskraftiga prissegmentet (sub Rs 15000 eller US $ 250) i Indien, här kommer en utmanare som synes, nästan otroligt, ryckte sin krona nästan över natten. Eller åtminstone står en god chans att göra det.

Om någon behöver mer bevis på hur hett omtvistade denna marknads och detta segment-är i Indien, ja, det är här.

Alla Motorolas produkter har varit en succé i landet, något som jag skrev om här ett par dagar sedan. Företaget sålde en häpnadsväckande 1 miljon smartphones på bara fem månader med början i år och varje telefon som man introducerade-från Moto G, till Moto X till den sensationella budget Moto E-omdefinierade kategorin det var i. Så mycket så, att det verkade omöjligt för en telefon för att konkurrera med dessa släta och snabba processorer, skarpa fotografi, kraftiga ergonomi och användargränssnitt. För första gången i Indien (och världen), hade du en premiumprodukt till ett billigt pris (vi pratar om Moto G här, men ärligt talat, det gäller både Moto X och Moto E liksom) och det golv kritiker och köpare lika.

Tyvärr kan dagar dess oöverträffade överlägsenhet vara ett minne den senaste tiden. Den lågmälda taiwanesiska företaget, Asus, har infört “Zenfone” som har bländade kritiker omedelbart och imponerade tillräckligt för att sälja 40.000 telefoner i 3 dagar. Det har rönt forsande recensioner i nästan varje avdelning av alla landets större tidningar och produkt granska webbplatser.

Så vad gör Asus Zenfone sådan allvarlig konkurrent till Moto G? För en sak dess byggkvalitet, tydligen. Medan består mestadels av plast, är det extremt robust, har en premie känsla, sport den tuffa Corning Gorilla Glass 3 och är snyggare än Moto G. Skärmarna är jämnt matchade på 1280 x 720 upplösning men Zenfone sport en 5 tum visa jämfört med 4,5 tum Moto G.

Moto G speciellt älskad för bland annat en 5 MP kamera som tog några ganska bra skott samt video men tydligen Zenfone överträffar det med sin 8 MP bakre skytten och dess mångsidighet både väl upplysta och svag belysning. Det gör det också möjligt att göra några fiffiga time-lapse inspelning. De ekonomiska tiderna säger att Zenfone trumf Moto G när det gäller bildkvalitet.

Processorn är det som gör eller bryter basvärdet förslag av en smartphone och kritiker anser att Zenfone s 1.6GHz, Dual-core Intel Atom-chip gör enheten stolt. Det kommer också med 2 GB RAM och firstpost tech avsnitt anser att combo ger bättre värde än MediaTek MT6582 och Qualcomms Snapdragon 400 en som de flesta andra telefoner i denna klass område, ingår Moto G (som det bör noteras, även kommer med bara 1 GB RAM i jämförelse).

Den Hindu Businessline tidningen granskare säger dock att de skilda telefoner kör hals-och-hals, med ZenFone klock 8.750 poäng, marginellt bakom Moto G: s 8.900 punkter på Quadrant benchmark-test.

Den stora fördelen att Zenfone har över MotoG är i sin utbyggbart minne kortplats som kan rymma kort upp till 64 GB. Den MotoG har inte det här alternativet och det kan vara en stor affär breaker när den beslutar mellan de två telefonerna. En annan: priset, som är, för värdet medvetna indiska konsumenter, helig. Den Zenfone 5: s 8 GB-varianten säljer för bara Rs 9999 (US $ 166) jämfört med Moto G 8 GB nonexpendable enhet hos Rs 12.499 (US 208 $). Moto G: s 16 GB-versionen listor för Rs 13.999 eller US $ 231. Avslutat fall.

Naturligtvis är det klokt att komma ihåg att dessa är tidiga dagar. För att matcha den Moto G framgång kommer Zenfone måste gå avståndet i fråga om tillförlitlighet och kundsupport-båda områdena som Moto G har utmärkt sig. Slipping upp här kan vara produktens dödsstöten.

Men nu, Moto G har några allvarliga konkurrens att oroa sig för.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig