Nest dödade sin smarta hem nav: Vad de är skyldiga kunder?

Liksom många andra människor som är hem automation nötter, jag använder en hel del smarta enheter – dessa inkluderar Nest termostat och brandvarnare, SenseMe-aktiverade Big Ass Fans, Belkin Wemo och Philips Hue Smarta lampor och switchar, och en scoutinternetuppkopplad larmsystem.

Jag har även en Zodiac iAqualink pool controller som tillåter mig att fjärrstyra pumpen och värme från en smartphone, skulle jag vilja ha min barrel klar för användning på en perfekt 104 grader när jag kommer hem.

Ett moln tjänsteleverantör eller en sakernas leverantör går magen upp kan orsaka din Internet tillgängligt enheter slutar att fungera. Vad kan industrin göra att mildra ytterligare Aethers och Rdios händer igen?

Några Jag har även kopplad till Amazons Echo, som tar emot röstkommandon med hjälp av sin Alexa tjänsten.

Även om flera av dessa är anslutna till hemnätverket via Wi-Fi och kan fortfarande fungera självständigt utan en Internet-anslutning, finns det allt fler och fler enheter som är molnberoende och kommer bokstavligen sluta fungera om de tjänster slut.

Det är precis vad som kommer att hända med användare av Nest är Revolv enhets smarta nav och molntjänst, som fick sex veckor i förväg igår.

Form av Revolv sker bara 18 månader efter Nest (och Googles) moderbolag, alfabet, köpte företaget, som grundades 2013. Nest själv köptes av Google för $ 3.2b i januari 2014.

Enligt min mening är detta skandalös. De Revolv enheter, som såldes med “livstid abonnemang,” är bara två år gammal.

Medan en $ 200 enhet är inte en stor tragedi att ersätta, Nest är Revolv kunder gjorde också en betydande investering i tid för att lära sig att använda och integrera detta system och koppla ihop det med kompatibla komponenter.

De kommer nu att leta efter alternativ, och det finns ingen garanti alla sina komponenter kommer att arbeta med nämnda ersättning.

Medan de flesta av dessa hem automationskomponenter är inte verksamhetskritiska, det finns potential för verkliga kunden skada här.

Tänk dig till exempel om Nest själv gick i konkurs, och molntjänst för att styra och integrera termostater och rökdetektorer slutade fungera.

I teorin borde termostater fortsätta att fungera som fristående. Men vad händer om de bokstavligen tegel, om de kan inte ringa hem? Vad händer om det inte finns några beteende eller fel i den inbyggda programvaran som är försvunna när det lossnar under en längre tid?

“Europeiska konsumenter och marknadsrätt bygger på tanken att asymmetrin i informationen, där säljaren vet mer om produkten eller tjänsten än konsumenterna är missbrukas.”, “Säljare av konsumtionsvaror inom EU är skyldiga att garanti överensstämmelsen mellan de varor som ett kontrakt för en period av två år efter leveransen av varan. “” Vissa standarder finns för att bedöma när kan antas överensstämmelse och när inte Om varorna inte levereras i enlighet med försäljningen. kontrakt, kan konsumenterna få varan repareras, bytas ut, och minskat i pris eller att kontraktet hävas. ”

Som ett resultat av en programvarufel, faktiskt detta hände i januari i år.

Om du är en äldre person i New York eller i ett annat norra huvudstadsregionen under mitten av vintern i USA och ditt VVS-system i ditt hem slutar fungera, det finns potential för en livshotande situation här.

Detta är inte så mycket ett problem med dumma termostater som har funnits på marknaden för åldrar från sedan länge etablerade företag som Honeywell, som också servar den kommersiella marknaden och nu har sina egna smarta enheter för både bostäder och kommersiellt bruk.

Det finns en viss nivå av förtroende för att ett företag med fötterna i två världar, såsom Honeywell eller General Electric, är mindre sannolikt att försvinna och lämna stöd för sina produkter.

Att köpa enheter med öppna API: er eller Open Firmware. Om API eller firmware Nest öppnades kunde enheterna har haft alternativa appar byggs mot dem av öppen källkod,. Att köpa enheter med standardbaserade I / O (Bluetooth 4.0, Wi-Fi) och appar som kan arbeta utan en webb kontaktpunkt,. Att köpa enheter från större företag,. Att köpa “dumma” alternativ. En minimalistisk programmerbar eller enkel, icke-programmerbar termostat igen.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

IoT Abandonware

Men vad är risken för ett företag som Nest gå under? Tja, uppenbarligen en sådan oro skulle inte vara helt ogrundade.

Detta Reddit tråd, som nyligen togs bort, men är fortfarande i Googles cache, är enligt uppgift en anonym konto av en ingenjör på Nest som detaljer olika systemhanteringsproblem företaget upplever.

Dessutom kommentarer från Nest egna chefer på en ny föredragning av information (e-post registrering krävs) starkt tyder på en mycket dysfunktionell företagskultur på plats inom företaget, som lider av betydande anställd churn.

Ett typexempel: grundare Dropcam, Greg Duffy, som sålde sitt företag till boet, nu djupt beklagar beslutet och har knivar ut för Nest vd Tony Fadell, som har haft nedsättande saker att säga om verkstads- och ledningsgrupper som kom in från Dropcam som en del av acqui-hyra.

Nest dotterbolag ses också som underpresterar i alfabetet, med endast $ 340 MSEK i intäkter.

Vare Nest är eller inte är i riskzonen för att gå under är svårt att säga. Men om något sådant skulle hända, skulle skada rykte sakernas rörelsen bli katastrofala, eftersom företaget har setts som affischnamn för anslutna enheter sedan skeppa sin första produkt i Q4 2011.

Medan det exakta antalet Nest enheter i området inte är känd, är det lätt att i storleksordningen en miljon eller fler enheter. Från och med januari 2014 i samband med förvärvet av Google, företaget enligt uppgift sjöfarten några 100.000 enheter per månad.

En miljon enheter plötsligt förvandlas till Nest-märkta tegelstenar skulle vara dåliga nyheter för sakernas industrin faktiskt. Det skulle sätta en fruktansvärd smak i allas mun.

Om Nest beteende avseende Revolv är orimligt, vad är rätt sak att göra?

Tja, IoT leverantörer behöver tänka på vad jag skulle vilja hänvisa till som “Död mans firmware” eller DMF, för kort.

I huvudsak skulle detta vara firmware kod eller programvara som skulle slås på i händelse av en produkt som vid slutet av lifed, såsom med Revolv scenariot, eller om ett företag som tillverkar IoT enheter uppfyller sin död.

Denna programvara skulle i huvudsak slår på enheten i ett moln oberoende, fristående enhet. Så när det gäller Nest, skulle det fortfarande fungerar som en vanlig termostat. Kanske inte en crowdsourced intelligent termostat, men det skulle ha en viss miniminivå av funktioner som skulle göra det möjligt att hålla utför sina grundläggande uppgifter.

Denna firmware / programvara skulle i huvudsak vid dödsfall av produkten och / eller företag, göras tillgängliga på ett deponerade server, som finansieras i all framtid (eller under en viss tidsperiod efter det att företag eller en produkt dör) eller görs tillgängliga på en platsen drivs av en oberoende tredje part.

Sakernas Internet kommer att medföra många fördelar, men det är också att skapa en säkerhetsmässig mardröm för som få är beredda.

Detta kan inkludera program eller annan programvara som skulle vara öppen källkod och inkluderar enkelt gränssnitt dokumentation så att någon tredje part, såsom en open source-projekt, skulle kunna stödja det om det önskade.

Det finns redan ett prejudikat för DMF: den Aether Cone strömmande högtalare, vars moderbolag och molntjänst det används Rdio, båda gick i konkurs samtidigt.

Aether utfärdade nådigt en slutlig firmware-uppdatering som bevarat Bluetooth och Airplay funktionalitet, men höll enheten från att ringa hem till molnet, vilket skulle ha gjort enheten oanvändbar.

Även om jag är inte en stor förespråkare av statliga ingripanden, tror jag i detta fall det är där det ska vara juridiska konstruktioner på plats för att tvinga enheten beslutsfattare att inte bara utveckla DMF för varenda en av sina anslutna produkter som en del av deras vanliga stöd livscykel , men också att stifta lagar som kräver ett minimum av stöd för IoT enheter som helhet.

EU har redan konsumentskyddslagstiftningen för lagstadgade garantier som i stort sett gäller för dessa scenarier.

Eftersom det avser IoT enheter och eventuell lagstiftning som liknar EU: s som skulle kunna antas i USA, skulle jag förlänga överensstämmelse av varor kontrakt för en period av fem år, och en tio år ansökningsperioden på ett minimum.

Under tiden jag tror att följande riktlinjer, som Wes Miller skisse så bra på sin blogg, bör följas noga eftersom det gäller att köpa IoT enheter i framtiden

Behöver vi obligatorisk Död mans Firmware och lagstiftning att kräva miniminivåer för stöd för IoT enheter? Prata tillbaka och låt mig veta.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk