Optus meddelar SDN Cloud-N erbjudande för grossistkunder

Optus Parti har lanserat sin försäljning av betal-as-you-go mjukvarudefinierad nätverk (SDN) lösning, Cloud-N, som gör det möjligt för kunderna att skala tjänster som passar efterfrågan på timbasis genom en självbetjäning online-portal.

Optus Cloud-N gör det också möjligt för kunderna att sälja tjänster under sitt eget varumärke, med tjänsten nu tillgänglig i Equinix datacenter i Sydney och Melbourne.

“Optus Cloud-N är en” white label “lösning, och gör det möjligt för partners att döpa den SDN tjänsten som sin egen och sälja den med sina icke priser. Portalen kan nås från vilken enhet som helst via internet”, säger John Castro, Optus grossist chef för marknadsföring och strategi.

Tjänsten kombinerar vår 100Gbps nätverkskapacitet tillsammans med de investeringar som Optus har gjort i datacenter infrastruktur, och är ett svar på kunder ber om pay-as-you-go tjänster.

Enligt Castro, är Optus erbjuder sin SDN tjänst för att tillmötesgå kunder som behöver flexibla, säkra och kostnadseffektiva lösningar för att hantera efterfrågan på molnbaserade tjänster.

“Denna flexibilitet och säkerhet handlar om att stödja privata, offentliga och hybrid molntjänst anslutning och aktivering, vilket ger förbättrad ekonomi eftersom kunderna bara använder vad de behöver, när de behöver det”, sade han.

Optus Cloud-N använder SDN arkitektur som ger service smidighet för att starta och stänga ned tjänster snabbare och effektivare än stöd på traditionella nätverk. Optus Cloud-N-användare kan nu vända tjänsten upp och ner efter behov.

Optus sade SDN tjänsten kommer att föras till andra stora datacenter senare under 2016.

Rival teleoperatör Telstra mars liknande meddelade tre SDN och nätverksfunktion virtualisering (NFV) produkter tillsammans Cisco i mars för att förbättra molnsäkerhet och global datacenter sammankoppling: Cloud Gateway Protection, Internet Virtual Private Network, och Data Centre Interconnect.

På måndagen Optus Business meddelade också att det kommer att investera en gemensam AU $ 10.000.000 tillsammans Macquarie University för att etablera en cybercenter för att möjliggöra ytterligare forskning, grader, korta kurser för chefer och företag, rekryteringsmöjligheter och offentliga och privata konsulttjänster.

“Medan cyberattacker ökar i frekvens och förfining, de flesta organisationer saknar rätt kompetens och färdigheter över sin verksamhet för att identifiera och hantera dessa attacker,” Optus Business vd John Paitaridis sade på måndag.

Som organisationer anta nätet och digitala kanaler, måste de också ha en helt integrerad strategi för cyber omfattar all personal utbildning, management buy-in, effektiva tekniska lösningar, och kunskap om dagens cyberhot.

Optus förklarade att dess gemensamma initiativ flaggor företagets stöd för den australiska regeringen nyligen tillkännagivna AU $ 240.000.000 cyberstrategi, som fokuserar på ett närmare samarbete mellan regeringen och näringslivet.

Telstra förra veckan betonade också vikten av att säkra DataCenter och multi-molntjänster genom att ange ett partnerskap med hybrid moln säkerhet start vArmour, som startade från Telstra investera mellan $ 5.000.000 och $ 10 miljoner i vArmour s $ 41.000.000 serie D finansieringsrunda.

Det strategiska partnerskapet med vArmour följer flera stora pjäser i flera moln område med Telstra, förra månaden presenterade Telstra ett företag med flera moln anslutning lösning för att stödja användningen av hybridmolntjänster, inklusive de från Microsoft, Amazon Web Services (AWS), VMware och IBM. Lösningen, som kallas Cloud Gateway ger kunderna möjlighet att ansluta direkt till flera offentliga molnmiljöer via Telstras IP-nätverk.

Telstra i januari förvärvades även APAC molntjänster företag Kloud och investerat i kinesiska moln företaget Qiniu.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin