Oracle Q2 att grubblande: Kan hårdvara någonsin dämpa slaget?

Oracle kommer att rapportera sin andra kvartalet intäkter på onsdag och en stor del av fokus kommer att kretsa kring moln konkurrens från lik av Salesforce och Arbetsdag liksom trög intäktstillväxt från försäljning av ny programvara. Med tanke på att verkligheten skulle vara en bra tid för Oracle hårdvara företag att faktiskt vända.

Företaget förväntas rapportera andra kvartalets resultat av 67 cent per aktie med platt intäkter på $ 9,2 miljarder kronor. Morgan Stanley och RBC båda sänka sina betyg i förra veckan. Oracles tredje kvartalet uppskattningar falla i “mer av samma” kategori på 70 cent per aktie.

Lägg upp och Oracles övergång från licensiering till molnet kommer att ta ett tag. För ett företag som lever och dör av stora licensaffärer, är molnmodell och abonnemangsintäkter störande. Oracle databas företag tuffar, men öppen källkod alternativ kan kväva på bolagets klackar också.

Problemet för Oracle är att det inte har någon annan verksamhet för att minimera smärtan.

Till exempel, har hårdvara varit något annat än en smärta för Oracle. Förra veckan lanserade Oracle sin femte generations Exadata Database Machine X4. Systemet fokuserar på online transaction processing (OLTP), databas som en tjänst och datalagring. X4 touts bättre prestanda och ökad lagringskapacitet.

Dessa nya system håller löftet för Oracles hårdvaruförsäljning och vinstmarginaler. Oracle VD Larry Ellison och president Mark Hurd kommer också att tala upp hårdvaru vinner. Oracles siffror är dock brutalt. Linjen har hittills varit att Oracle fasar ut de äldre produkterna som förvärvats från Sun Microsystems.

Idag, Oracles nya hårdvarulinjer behöver mer än bara delvis kompensera sjunkande företag.

Detta diagram från Oracle årsredovisning berättar historien (2011 var en baslinje år och först som ingår i Sun Microsystems).

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Executive Guide: Den 21: a uppgifter Century Center (gratis ebook), tvärfunktionella färdigheter viktiga att driva datacenter, Open Compute: Har datacenter har en öppen framtid, äga vår egen datacenter? Varför skulle någon göra det, CIO fråga

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

The 21st Century Data Center