Google varnar för obegränsad webbplats blockerande makt

Google har sagt den australiska regeringen att myndigheter använder avsnitt 313 av telelagen att blockera webbplatser kan leda till “över bred blockering” och bör ses över.

I april 2013 a; bungle av Australian Securities Investment kommissionen, som resulterade i oavsiktlig blockering av kunden tillgång till 250.000 webbplatser för åtminstone två Internetleverantörer, avslöjade att tre Commonwealth myndigheter hade använt avsnitt 313 av telelagen att tvinga internetleverantörer att blockera kunden tillgång till webbplatser på deras vägnar.

En Freedom of Information begäran, i slutet av förra året visade, att när nyheten bröt av regeringen att använda denna möjlighet att blockera webbplatser, Googles chef för den allmänna ordningen och statliga angelägenheter i Australien och Nya Zeeland, Iarla Flynn informellt uttryckt farhågor med departementet om regimen . Nu, som en del av den nya koalitionen regeringens översyn av avregleringen kommunikationsportföljen, har Flynn satte den på skivan (PDF) som Google är oroad över användningen av avsnitt 313 befogenheter.

“Det verkar som om [§ 313] har tolkning av olika australiska myndigheter att inkludera ta ned webbplatser som bedöms olagligt. Google anser att avsnitt 313 inte innehåller tillräckliga garantier, och skulle kunna påverka kraftigt på tillgången till information och innehåll på internet genom alltför vid blockering av webbplatser “, säger Flynn.

Google har gjort gällande att det är viktigt att system och åtgärder skapas för att se till att det finns en transparent process på plats för någon borttagning av webbplatser genom statliga myndigheter och organ.

Flynn tillade att regeringen bör överväga om avsnitt 313 bör förbli i telelagen, eller om det ska flyttas under regeringens bredare nationella säkerhetsbefogenheter.

Igår, den hemsida rapporterade, att ASIC, den australiska federala polisen (AFP), och en icke namngiven National Security Agency meddelade vid Department of Communications att de hade för avsikt att fortsätta att använda de befogenheter i telelagen för att tvinga internetleverantörer att blockera webbplatser i framtida.

Google också krävde regeringen att granska safe harbor regler för att skydda online-företag från de åtgärder som dess användare.

“Enligt gällande australisk lag, online förmedlare riskerar att drabbas av ansvar för olagligt innehåll som publiceras av användare (inklusive förtal, hets mot folkgrupp, och pornografi), oberoende av det faktum att de inte har några praktiska medel för att hindra innehållet från att publiceras,” Flynn sa.

Google uppmanar regeringen att ta hänsyn till behovet av tydliga och robusta säkra hamnar för online mellanhänder som ett centralt inslag i att främja en blomstrande online-miljö.

Online-återförsäljare eBay sade också (PDF) att online plattform förmedlare måste erbjudas trygg hamn från ansvar för vad användarna gör på sin webbplats.

Frågan om safe harbor kommer ofta upp i samband med upphovsrätten, där Internetleverantörer hävdar att de inte bör hållas ansvariga för de åtgärder som deras användare. Som, australiska regeringen mulls alternativ, för att bekämpa piratkopiering, inklusive genomförande av ett graderat svar system för användare som fångats ladda ner upphovsrättsintrång, sade Flynn Google skulle vara “besviken” om regeringen gick framåt med denna plan.

“Vi skulle bli besviken om regeringen beslutat att gå ner vägen alltför hård reglering för att bekämpa piratkopiering utan hänsyn bevis från hela världen att detta sannolikt skulle bli kostsamt för företag att genomföra med liten effekt”, sade han.

I Music Rights Australien har hävdat (PDF), sade den grupp som 2012 High Court dom i iiNet fördel mot upphovsrättsindustrin visade att safe harbor reglerna för närvarande på plats inte fungerar att ta itu med upphovsrättsintrång, och uppgav att varje avreglering av kommunikationsportföljen bör leda till “en internet som fungerar för alla och allt [resultat] i en upphovsrätt miljö som ger incitament för fortsatta investeringar i nya innovativa tjänster och talang”.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund