IBM Analytics hjälpa små zoo, museum engagera besökare

En liten djurpark i staten Washington och historia centrum i Colorado använder IBM Big Data analyslösningar för att analysera detaljerad information om biljettförsäljning, uppvisar preferenser och varor försäljning. Deras mål: att få ett bättre grepp om mönster som skulle kunna bidra till att förbättra marknadsföring och resurshantering.

I båda fallen var den teknik integreras och distribueras av IBM affärspartner Bright Partners (som är en del av distributören Avnet tjänster division).

(Disclosure. Jag har varit involverad i IBM företaget kundanalys team på flera utbildningsseminarier under de senaste fyra månaderna Fallstudierna jag skriver om i dag har ingenting att göra med mitt arbete för det laget, som innebär modererar en webbsida seminarieserie.)

Det första systemet, för Point Defiance Zoo & Aquarium i Tacoma, har redan resulterat i en dramatisk ökning i online biljettförsäljning. Den 29-acre zoo, som sysselsätter cirka 80 personer på heltid, lockar mer än 600.000 besökare på årsbasis. Dess analysteknik används för att övervaka och utvärdera data som samlats in på besöks utställningar och speciella evenemang platser, liksom på sociala kanaler som Facebook. Denna information används för att skapa enklare och mer riktade marknadsföringskampanjer. Hittills zoo siffror har hjälpt förbättra nätet biljettförsäljning med upp till 700 procent.

Dessa insikter är tillgängliga för zoo anställda genom iPads, som kan användas för att visa finansiell information, närvarostatistik och detaljhandels information. I ett exempel på hur denna information används, var en ny förnyelse befordran skickas till medlemmarna med medlemmar om att upphöra. Det fanns en 6 procent buy-in, jämfört med 3 procent buy-in som normalt kommer från förnyelsekampanjer skickas ut via snigelpost, enligt information som delas av IBM.

Djurparken planerar att flytta till mobila biljett i framtiden, vilket kommer att ge besökarna möjlighet att använda sina smartphones för att “checka in” på särskilda utställningar. Detta kommer att hjälpa personalen att få ett bättre grepp om popularitet, liksom hur länge folk stannar på vissa platser, säger IBM.

Det andra systemet är för historia Colorado Center i Denver, det är kopplat till utbyggnaden av ny point-of-sale (POS) teknologi.

Tidigare museet var bara kunna spåra mycket information av hög nivå, såsom antalet sålda biljetter i en given tidsram. Den nya mjukvaran har dock kunnat gräva djupare, till exempel, nu centrum vet att 40 procent av sin biljettförsäljning är oftast gjorda för familjer, som är faktiskt ganska ovanligt för ett museum av den här typen.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Det nya systemet ger en central bild av datamönster över biljettförsäljning, butik och livsmedelsanläggningar. Det är också i linje med museum relaterade Twitter och Facebook aktivitet.

Vi frågade oss, varför är denna institution viktigt “, säger Kathryn Hill, COO Historiska Colorado, i ett uttalande om den nya lösningen.” Och vi insåg historia Colorado kan hjälpa besökarna att förstå detta i samband med det förflutna och att informera beslut -att för framtiden. Vi har en unik roll i att bygga en bättre Colorado, att göra vad vi måste göra för att få folk i dörren. Det är vad IBM hjälper oss att göra.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela