Indien snabbast växande SMB-marknaden för Google AdWords

Små och medelstora företag (SMB) i Indien använder Internet som ett medium för att generera mer kvalificerade leads och försäljning, och Google AdWords hävdar att leverera detta värde till företag med deras sökmotor reklam plattform.

Google AdWords, levererar relevanta annonser när någon söker en produkt eller tjänst på Google Search – gör annonsen mer användbar och relevant. Verksamheten betalar endast när någon klickar på annonsen.

“Facebook å andra sidan är en visa reklam lösning och serverar en annan typ av marknadsföring behov”, hävdade Sandeep Menon, marknadschef på Google India.

Enligt Menon, har Google bevittnat tresiffrig tillväxt i form av reklamintäkter från SMB i Indien. Under de senaste två åren, har Google Indien tävlat framåt för att bli den snabbast växande, SMB-marknaden, för Google globalt.

Med uppskattningsvis 47 miljoner SMF (små och medelstora företag) i landet – Indien är en strategisk marknad för Google. Vi har gjort stora investeringar i att lokalisera vår marknad uppsökande att utnyttja de olika kluster av små och medelstora. Under det senaste året har vi avsevärt ramped upp arbetet med att maximera vår räckvidd och utbilda den indiska SME om fördelarna med onlineannonsering.

Google Indien har ramp upp sina ansträngningar att utbilda små och medelstora om kraften i digital reklam och evangelisera Google AdWords-plattformen.

Det har nu 10 Premier SME partners i Indien och siktar på att ha en försäljningsstyrka på över 10.000 människor genom detta program i nästa år. Google Engage Programmet har nu över 3000 partners spridda över 165 städer i Indien. Dessutom har Google Indien införa särskilda callcenter som ger lokala språkstöd i sex indiska språk till SMF som vill få på nätet och börja sina kampanjer.

Reklam potential indiska SMB har intresserat Google ett bra tag.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

I det förflutna, har Google vidtagit åtgärder för att hjälpa små och medelstora i Indien att vinna på den digitala ekonomin genom att hjälpa dem att etablera närvaro på nätet gratis genom deras “Indien Få din Business Online” kampanj. Under det senaste året och en halv, har de utvecklat och publicerat gratis webbplatser för över 175.000 SMB från över 8000 indiska städer.

Uppenbarligen var detta inte ett CSR (Corporate Social Responsibility) motion men ett organiserat program för att få fysiska eller offline företag till webben lägga dem till poolen av potentiella digitala annonsörer.

Kathana Juvelerare, en hybrid butik göra smycken köpa en visuellt tilltalande och problemfri upplevelse för sina konsumenter, började använda AdWords med en blygsam budget på INR 20.000 (US $ 370) per månad under 2010 och nu har tagit upp det till över INR 100.000. Intäkterna skalas fenomenalt och idag står AdWords för 100 procent av sin reklambudget.

“AdWords fungerade bra för våra smycken butik och det var den bästa strategin som vi investerat i,” säger Aditya Gupta, chef för marknadsföring på Kathana juvelerare.

Medan Google AdWords möter hård konkurrens från, Facebook Marketing lösningar, för de digitala budgetar i Indian SMB, skulle den enorma marknaden hålla de två företagen, och andra aktörer, mätta. För företag är digital reklam hjälpa dem att på ett effektivt sätt få kundbas och påverka den översta raden med förbättrade intäkter i det långa loppet.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela