Ingen hörlursuttag för iPhone 7? Låt oss överväga konsekvenserna

De som använder iPhone som en inspelningslösning kan ha problem med att hitta bra mic alternativ när hörlursuttaget försvinner.

Det är alltid något. I febriga takt att ligga steget före de glupska förpackningar med billigare smartphone tillverkare, kan Apple att ge upp en viktig funktion åberopas av många av sina kunder – och det är inte vad man kan förvänta sig.

Efter att svära utanför plattformen fyra år sedan, är vi fortfarande sjuk av Android? Vi håller på att ta reda på.

Apple, som ryktet bruken har blabbing om flera månader nu, kan planera för att avlägsna 3,5 mm hörlursuttag från botten av iPhone. Skenbart är detta drag tänkt att göra telefonen ännu tunnare och eventuellt frigöra utrymme för några extra högtalare.

Vid normal användning, kan detta tillvägagångssätt vettigt, även om det finns ett fall göras som en ännu tunnare iPhone är bara löjligt. Vi har redan sätta fall på dessa saker och tunnare de blir, desto mer irriterande att de kommer att vara att hålla och tjockare fall kommer att behöva för att hålla dem skyddade.

Men jag göra en utvikning.

För många människor är hörlursuttaget en anakronism. Många av oss har flyttat till Bluetooth för högtalare och hörlurar. Medan vissa människor har de Lt. Uhura donglar som sticker ut ur öronen, har jag gått till en over-the-head Blue Parrott hörlurar som fungerar riktigt bra för professionella arbete konversationer.

Så det är verkligen inte mycket av en nackdel att ta bort hörlursuttaget om allt du vill göra är att prata i telefon och lyssna på musik. Men det är inte alla människor gör med domkraften.

Inte på långa vägar. Och här är där, om detta rykte är sant, kan Apple ha en blind fläck. iPhones används ofta för att filma video.

Apple gick ut ur dess sätt att främja “Shot på iPhone 6” serie av reklamfilmer för att bevisa hur kan iPhone-kameran är. Personligen har jag sköt alla mina 3D tryckeriet videor med min iPhone 6s Plus, med en liten $ 20 halsbandet mic som jag kopplar in den hörlursuttaget.

Och det leder mig till nyckel oro över att tappa hörlursuttaget. Hörlursuttaget är den primära extern mikrofon ingångsport för iPhone. Oavsett om det är för en enkel lav mikrofon eller något mer fancy, om du vill ta in ljudkvalitet för att matcha bildkvalitet, behöver du en hörlursuttaget.

Detta kan vara kontraproduktivt intuitivt att de som använder Bluetooth-headset, men kom ihåg att vi går utöver samtals ljud till inspelad produktion ljud. Den typiska Bluetooth öronsnäcka eller hörlurar som min Blue Parrott kommer inte att göra. Först, naturligtvis, de inte bleknar i bakgrunden. För det andra, de är bara inte upp till ljudkvalitet.

Några av er kanske känner till en serie av mer professionella mikrofoner som utger sig för att vara Bluetooth baserade. Jo, de är. Men de ansluter en fjärranvändare som bär en mikrofon till en dongel, och att dongle har en mini hörlursuttag i slutet

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Den professionella trådlösa Bluetooth-mikrofoner inte prata med telefonen, de prata med dongle. Det dongle kommer inte längre att fungera om det inte kan ansluta till telefonen. Denna video visar hur det fungerar. Här är ett annat exempel, återigen med en dongle som ansluts till telefonen.

Jag lyckades hitta några clip-on mikrofoner som använder Bluetooth-anslutningar till smartphones, men som ni kan se, de är alldeles för stor för att tona in i scenen. De har också ganska dåliga recensioner.

Som det visar sig, kan Lightning adapter bevisa vår frälsare i detta avseende, till ett pris både bildligt och monetära. Det finns ett antal mikrofoner som ansluter rakt in Lightning adaptern så att din iPhone blir mic kroppen och add-on mikrofon är mic huvudet.

En sådan mikrofon, Blue Mikrofoner Mikey, är en populär digital inspelningslösning som fungerar bra i handhållna intervjusituationer, men är uppenbarligen inte en kropp micing lösning.

Smartphone överlevnadstestet

Du vet inte jack

blå Mood

För lav baserad mikrofon användning, kommer mikrofon äldre statsman Sennheiser till undsättning med clipMic, en komplett lavalier lösning med hjälp av Lightning-porten i stället för hörlursuttaget. Det är inte billigt på $ 199, men med Sennheiser, får du alltid dina pengar värde.

IPhone 6s ger stora förbättringar jämfört med iPhone 6 i form av prestanda, kamera kvalitet och den nya 3D-Touch-teknik.

Dessa är bra svar på den tappade hörlursuttaget, med undantag för små möjliga problem: latens. Många av oss har varit ganska nöjd med hjälp av USB-mikrofoner och har bara upplevt mycket minsta av latens frågor. Men analog till digital omvandling i mikrofonen måste vara tillräckligt snabb för att förhindra lip sync och andra trånga ljud till video frågor.

Det finns ytterligare ett problem med att använda Lightning adaptern och det är makt. Häromdagen var jag spelar in 4K video med min iPhone 6s Plus (som normalt får nästan två dagars drift på en enda laddning). Det var av saft i bara lite över en timme medan du gör inspelningen.

De som använder blixt-baserade mikrofoner kan ha ett strömspar problem tills eller om vi ser effektdelare som också kan hantera levande mikrofoner. Detta kan vara svårt eftersom strömmen är “bullriga” och kan störa mikrofon inspelning, så en mer robust batteri i iPhone 7 eller en add-on batteri kan visa sig vara lösningen.

Idag finns det inga riktigt bra pro mic lösningar med Bluetooth och bara ett fåtal använder blixt.

Det råder ingen tvekan om att om Apple eliminerar hörlursuttaget kommer det att finnas en enorm ökning i Bluetooth och blixt innovation mikrofon, om bara för att så många människor använder dessa enheter och det är en sådan enorm marknad. Men det kommer definitivt att vara en tidsförskjutning mellan lanseringen av den nya iPhone och mer bra inspelningslösningar.

Och vad händer om Apple dumpar Lightning adapter för eller USB C samtidigt det dumpar hörlursuttaget? Som osannolikt som det är, det finns USB C till USB 3 adaptrar, och även om det sannolikt skulle vara ett virrvarr av anslutningar, det är genomförbart.

Ha detta i åtanke när man tittar på frågan om huruvida eller inte gå jackless är rätt för dig. Personligen är jag på den årliga iPhone uppgradering plan, men jag tänker inte byta ut min förvånansvärt älskade iPhone 6s Plus tills jag är säker på att jag har en inspelningslösning som fungerar för mig.

Förresten, jag göra fler uppdateringar på Twitter och Facebook än någonsin tidigare. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz och på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Oljad blixt

recension

Jack vara vig, jack vara snabb