Intels tredje kvartalet: Blir det värre härifrån?

Intel rapporterar tredje kvartalet på tisdag och viktig punkt blir det fjärde kvartalet utsikterna.

Den faktiska tredje kvartalets resultat kommer att vara lite anti-climactic. När allt kommer omkring, Intel redan varnat att dess intäkter skulle vara lägre än den förväntade. Intel citerade svag efterfrågan från konsumenterna PC, men sade försäljning företag höll upp.

Analytiker närvarande förväntar resultat på 50 cent per aktie på intäkter på $ 10,99 miljarder dollar. Bruttomarginalen förväntas bli 66,07 procent. För det fjärde kvartalet, är Wall Street förväntar resultat på 50 cent per aktie på intäkter på $ 11,3 miljarder ungefär platt sekventiellt.

Wedbush analytiker Patrick Wang sade i en forskninganteckning

Våra kontroller indikerar en måttlig förbättring i september med anständiga utförsäljningen igenom under Golden Week (semester i Japan och Kina). Våra kontakter citerar också något bättre synlighet och svaga Black Friday förväntningar.

Det temat September fortsatte i andra forsknings anteckningar. Piper Jaffray analytiker Auguste Gus Richard sa

Även konsumenternas PC efterfrågan var svag i Q3, anser vi att det förbättras lite i september. Vi räknar företaget att vägleda Q4 intäkter för att vara platt upp 5% på intäkter på $ 11.1B- $ 11.6B eller något över konsensus. Med tanke på den starka mix av företag och serverintäkter vi är bekväma med vår bruttomarginal antagande om 66%, vilket är en minskning från 67,2% i Q2.

Barclays Capital analytiker Tim Luke sa

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Medan utsikterna för 4Q10 fortsätter att visas klart under säsongs, våra kontroller tyder taiwanesiska PC ODM / OEM har nu möjlighet att uppfylla sina sänkt vägledning efterfrågan end marknaden återhämtar sig långsamt.

Om dessa förväntningar hålla, kommer sannolikt att ses som lite av en lättnad Intels kvartal. Varför? Intels varning inte kommer att uppfattas som början till slutet, men bara en hicka mitt relativt god efterfrågan.

I vilket fall som helst, inte Intel inte verkar vara lätta av investeringar. Många analytiker noterade att Intel har ökat investeringarna för att förbereda sig för 22 nanometers tillverknings. “Vi tror att Intels 22nm process sannolikt kommer att vara revolutionerande och avsevärt utöka Intels kraft prestanda ledning över sina konkurrenter”, säger Richard.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under