Investerare sökte för KotahiNet s sakernas nätutbyggnad

Engångs vd för Internet NZ, Mega och Internet partiet i Nya Zeeland, Vikram Kumar planerar nu ett rikstäckande nätverk för att stödja sakernas Internet (IoT).

Vikram Kumar Kumar sade att hans företag, KotahiNet, har slutfört en nätverksgateway rättegång och nu genomför en annan med en alternativ leverantör.

“Den här veckan vi slutföra tester och då kommer vi att veta vilka gateway vi vill rulla ut över Wellington”, säger Kumar.

Kumar berättade webbplatsen partnerskap och externa investeringar kommer att driva en nationell utrullning efter Wellington lanseringen.

“Det är en kombination. Jag Inledningsvis finansiera det själv. Vi får några tidiga skede investerare snart och planera en större kapital höjning efter Wellington lanseringen”, säger han.

Lokala trådlösa tjänster kommer att inriktas som partner i regionerna att leverera LoRaWAN nätverket. Partnerskap kommer också att rikta användare för applikationer såsom att leverera realtidsmiljödata.

Det kommer också att leverera en stegvisa förändringar i nätkostnader, Kumar säger eftersom komponenter såsom basstationer är mycket billigare och spektrumet är gratis,. Detta är saker på kostnadsfördelar som är betydligt billigare,. Den ideella lora Alliance arbetar för att standardisera så låg ström Wide Area Networks (LPWAN) för att möjliggöra sakernas, maskin-till-maskin och smart stad och industriella applikationer.

KotahiNet har valt att arbeta i 864-868 MHz-bandet med hjälp av olicensierad radiospektrum. Denna frekvens är också EU: s standard för IOT, levererar tillgång till hårdvaran på global skala och priser, säger Kumar.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Spark NZ rapporterar NZ $ 370 miljoner nettoresultat,? MYOB växer ERP erbjudande med NZ $ 28.5m Greentree förvärv, NZ Commerce kommissionen undersöker föres Vodafone- sky fusionen

Den låg effekt, lång räckvidd segment av den trådlösa marknaden förväntas växa snabbt “, säger han.” Vi bygger för att ansluta miljontals “smarta saker” nationellt. Jag ser det som ett komplement till befintliga anslutnings alternativ såsom wi-fi och cellulära.

KotahiNet omedelbara användningsområden kommer sannolikt att vara att stödja smarta gas- och vattenmätare, säger Kumar. Eftersom dessa enheter är batteridrivna de behöver en låg effekt nätverk som en KotahiNet är planering.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

En ytterligare möjlighet är smarta tjänster och program för platsspårning.

“Oavsett om det är husdjur, cyklar eller rörelsetillgångar, kommer KotahiNet ger ett billigt och enkelt sätt att få realtid lokaliseringsuppgifter” Kumar säger.

De två är mycket tydliga standouts. Det finns också ett par diskussioner om den smarta staden sidan. Hur gör vi smart belysning och smart parkering?

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk