Miljontals Steam spel nycklar som stulits efter hacker bryter spelsajt

Drygt nio miljoner nycklar som används för att lösa och aktivera spel på Steam plattformen stals av en hackare som brutit en spel nyhetssajt förra månaden.

Webbplatsen, DLH.net, erbjuder nyheter, recensioner, fuskkoder, och forum, har åsidosatts den 31 juli från en icke namngiven hacker, vars namn är inte känt, men var också ansvarig för Dota 2 forum brott. På webbplatsen kan också användare att dela inlösbara spelknapparna genom sina forum, som tillsammans med huvudsidan har cirka 3,3 miljoner unika registrerade användare, enligt anmälan av överträdelser plats LeakedSource.com, som erhållit en kopia av databasen.

En känd sårbarhet som finns i äldre vBulletin forum mjukvara, som driver webbplatsen gemenskap, får hackaren att få tillgång till databaserna.

Data stulits från forumet omfattar fullständiga namn, användarnamn, krypterade lösenord, e-postadresser, födelsedatum, gå datum, avatarer, Steam användarnamn och användaraktivitetsdata. Facebook åtkomsttoken stals för dem som loggat in med sitt sociala hänsyn.

En medlem av LeakedSource gruppen berättade på tisdag att ungefär 84 procent av de lösenord som oordning med MD5-algoritmen (som anses osäkra genom dagens standarder) har redan dekrypteras med användning av lättillgängliga sprickbildning verktyg. Några lagrades med den starkare SHA-1 algoritm, dock.

LeakedSource lagt till brutit plats och forum data i sin databas, som låter möjliga offer för brott söka sina data.

Totalt innehöll databasen ca 9,1 miljoner ångknapparna.

LeakedSource delade en del av uppgifterna. Ett antal av de 15-siffriga alfanumeriska spelknappar redan in och är effektivt värdelös. Många verkar vara eller ha varit giltiga vid någon tidpunkt – även om det är oklart hur stor andel är fortfarande lösas in och aktiv.

Några av nycklarna matchade välkända spel, inklusive Knightshift, Pirates of Black Cove, Final Fantasy IX, och andra topprankade spel.

Det är inte känt om koderna kom från Steam direkt. Plattformen erkänner i en supportsida att många produkter och spel som använder plattformen kommer med en Steam nyckel, även om de säljs av en annan återförsäljare.

Vi nådde ut till Chase Faucheux, webbplatsens chefredaktör, att kommentera före publicering, men hörde inte tillbaka. Men efter detta stycke gick live, förnekade talesmannen Dirk Hassinger att platsen hade blivit hackad och ifrågasatte antalet medlemmar på webbplatsen har. “Vi kontrollerade våra serverloggfiler och inte hitta någon ovanlig aktivitet inom de senaste fyra veckorna”, sade han.

Ventil, som äger och driver Steam plattform, inte heller svara på en begäran om kommentar.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

MySpace hacka sätter ytterligare 427 miljoner lösenord till försäljning, En hackare hävdar att sälja miljontals Twitter-konton, nu kan du se om din Linkedin-konto fångades upp i 2012 hack, ett av de största hacka hände förra året, men ingen märkte; tumblr beskriver e-säkerhetsöverträdelse, 171 miljoner VK.com konton stulna av hackare, Hacker lägger 51 miljoner fildelningskonton till salu på mörk bana; Wendy medger kreditkort hacka är mycket värre än första tanke, Flashback Forum hacka exponerar 2 miljoner användare, Oracle undersöker dataintrång på Micros point-of-sale division, EPIC: s forum hackat igen, med tusentals inloggningar stulna, miljontals av Steam spel nycklar som stulits efter hacker bryter mot spelsajt, hackare stal 43 miljoner Last.fm kontouppgifter i 2012 strid

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Detta år i hacka