Nokia 6230i Review

Knappar på knappsatsen är fyrkantiga, platta och lika stora, vilket gör textmeddelanden en trevlig upplevelse. Nedanför skärmen finns två kortkommandon, samt samtal och slutknappar. Mellan dessa är en fyrvägs rocker med ett urval knapp i mitten.

Medan vi hittade i allmänhet navigering enkelt, tack på mycket en del till Nokias intuitiva menysystem, närhet till den rocker till kortkommandon orsakade enstaka felaktiga val. Animerade ikoner liva upp Nokia 6230i gränssnitt, vilket ger dig ett val av en 3×3-rutnät eller lista baserad struktur,. Som vi redskap upp för att lansera två megapixel kameratelefoner från Nokia (den 6265, 6270 och 6280) och Sony Ericsson K750i och W800i), har den 6230i upplösning 1,3 megapixel.

En funktion som är sakta men säkert ger sig till känna i Australien mobiltelefon landskapet är push-to-talk. I huvudsak visar det din telefon till en walkie-talkie. Ingen koppling, ringer eller svara på – bara trycka på en knapp, säger ditt meddelande och har det skrälla av mottagarens telefon nästan omedelbart. Som röst sänds i datapaket över mobiltelefonnätet, push-to-talk inte begränsas av intervall som en vanlig walkie-talkie eller tvåvägsradio.

Push-to-talk, eller PTT som det också kallas, har den extra fördelen av att kunna skicka utbrott av röst till många telefoner samtidigt. Hittills i Australien, Optus och Telstra GSM-nät (och senare företagets CDMA-nät) stödja PTT. Prissättning priser för funktionen varierar, men i allmänhet omfattar fakturering per sekund, per dag eller en månatlig fast avgift för obegränsad användning.

Nokias 6230i stöder denna walkie-talkie-liknande funktionalitet via en knapp på sidan av telefonen, som du håller ner för att sända ett meddelande till en PTT-grupp (som inrättats genom menyalternativet push-to-talk). Som ett relativt nytt tillägg till mobiltelefoner, har push-to-talk inte tas bort på samma sätt SMS gjorde år sedan och interoperabilitet mellan näten kommer att ta ett tag. För närvarande för att använda tjänsten behöver du vänner eller kollegor för att vara med samma bärare som ni, i samma nätverk (GSM eller CDMA), prenumererar på tjänsten och har en PTT-kapabel telefon.

För anslutning till andra enheter, såsom persondatorer, handdatorer och andra telefoner, Nokia 6230i stöder Bluetooth och IR, som båda är lättillgängliga genom att trycka på vänster funktionsknapp för en lista över genvägar. Nokia har en rad trådlösa tillbehör finns såsom en Bluetooth-handsfree kit samt ett klipp på trådlöst headset. Paketerade i förpackningen är ett headset, för att göra handsfree-samtal och lyssna på 6230i FM-radio.

Med 32 MB internminne och ett 64 MB MMC-kort ingår, det finns tillräckligt med lagringsutrymme för ett tjugotal MP3 rakt ur lådan. Tyvärr tar ut kortet är lite av en smärta som det är inrymt under 6230i batteri, även om vi hittade våra kort förinstallerade med ’80s Brit-popband Tears For Fears “album alla älskar ett lyckligt slut. Musikspelaren är ganska rudimentär, med den enda spelalternativ är slumpmässig eller upprepa. Medan 6230 kan lista alla spår, kan du inte sortera efter album eller artist, endast filnamn. Det finns också en equalizer med pop, rock, jazz och klassisk inställningar,. Meddelanden, oavsett om de är SMS, MMS eller e-post, är enkelt att komponera använda 6230i är T9-ordboken läge. Företagsanvändare som söker för ökad e-postfunktion bör överväga PalmOne s Treo 650 eller en BlackBerry, i stället.

Bilder tagna med 6230i allmänhet kom i fokus med levande färgdjup. Bildstorlekar varierar från 160 x 120 bildpunkter upp till 1280 x 1024. Kamerans nattläge hjälpte något i mörka omgivningar men bilder kom ut kornig jämfört med de som tagits med blixt. Videoklipp tagna spelas in i 3GPP-format och komma ut något pixelated och hackig.

Nokias 6000-serien har i allmänhet varit en rad av no-nonsense business-stil telefoner som syftar till att par stellar batteritid med avancerade funktioner. 6230i fortsätter med denna tradition genom att erbjuda resenärer tri-band operation, upp till 5 timmars taltid och 300 timmars passningstid. I våra tester fann vi 6230i varade cirka 3-4 dagars genomsnittlig telefon och SMS-användning med Bluetooth påslagen.

Nokia 6230i, Företag: Nokia, Pris: AU $ 679, Tel: 1300 366 733

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator