Nya Zeeland OOXML avslag “inte sista”

Nya Zeeland har avvisat Microsofts förslag att snabbt spåra dess Office Open XML-dokumentformat som en ISO-standard, men det kan ändra sin röst om vissa problem behandlas.

Grant Thomas, operativ chef, sade Standards Nya Zeeland att ett stort antal viktiga Nya Zeeland intressenter motsatte offentliggörandet av dokumentet som en ISO-standard i sin nuvarande form.

“Intressenter upp flera filosofiska problem, och identifierade tekniska brister, fel och inkonsekvenser i utkastet till standard. Vi tror att rösta nej med kommentarer gör att dessa frågor tas upp”, säger Thomas.

En talesman för standarder Nya Zeeland minskade klargöra exakt vad dessa problem är, men sade Nya Zeeland kommer att lägga fram 16 tekniska kommentarer och rekommendationer – som sedan gör det möjligt för Microsoft en chans att ta itu med dessa frågor – till ISO idag.

“Om kommentarerna löses kommer vi att ha en möjlighet att ändra Nya Zeelands röst till” ja “på en omröstning upplösning möte i februari 2008”, säger Thomas.

Det amerikanska försvarsdepartementet avvisade nyligen ett förslag om att ha Office Open XML-dokument accepteras som en standard i den internationella kommittén för informationsteknik Standards (INCITS).

Den citerade bekymmer med säkerhet, bakåtkompatibilitet och inlåsning i. Några medlemmar av den brasilianska Tekniska standardiseringsorganisationen kritiserade också OOXML-formatet för att innehålla “proprietära krokar”.

I händelse av att OOXML inte accepteras som en standard av ISO har Standards Nya Zeeland rekommenderas OOXML dokumentation som ska ackrediteras som en “ISO / IEC typ 2 Teknisk rapport”.

“Detta är en alternativ väg bör synpunkter med nej inte kan lösas. Publikation som en teknisk rapport skulle höja statusen för dokumentet och föra in den i ISO / IEC familj”, säger Thomas.

Standarder Australien beslutat att avstå från att rösta.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september